14. veljače 2009. godine – Dan kada je NK Široki Brijeg prvi put u povijesti zaigrao u HNL-u!

PRO Oglas

Nogometaši Hajduka 98. rođendan proslavili su utakmicom sa Širokim Brijegom koja je pred kojih 3.000 gledatelja na Poljudu završila pobjedom domaćina 1:0.

Jedini gol tog 14. veljače 2009. godine je postigao bh reprezentativac Senijad Ibričić u 52. minuti iz kaznenog udarca, a utakmicu je okarakterizirala zanimljivost sa ulaznicama za istu.

Naime, mnogi navijači Širokog Brijega, kojih je inače bilo podosta tog dana na Poljudu, za uspomenu će sačuvati ulaznicu, ne samo kao uobičajeni navijački suvenir, nego i kao kuriozitet, jer se, sudeći prema onom što na ulaznici piše, njihov klub natječe u 1HNL.

Na ulaznici, naime, stoji kako Hajduk i Široki Brijeg igraju utakmicu T-Com 1. hrvatske nogometne lige.

“Na žalost došlo je do propusta. Iz kluba je prilikom narudžbe ulaznica naglašeno kako se radi o prijateljskoj međunarodnoj utakmici, no u tiskari je došlo do previda. Ulaznice su tiskane i nije bilo vremena za izmjene” – prenio je stav splitskog kluba glasnogovornik Davor Pavić, te se u ime kluba ispričao svima koji su time eventualno bili povrijeđeni, premda sumnjamo da je zbog toga netko bio povrijeđen, posebice u Širokom Brijegu!

Jednostavno, Širokobriježani si za Valentinovo nisu mogli priuštiti ljepši poklon nego što je „igranje“ u HNL-u.

Za HAJDUK su u tom susretu igrali: Subašić, Rubil (od 86. Maloča), J. Buljat (od 46. Pandža), Vejić, Strinić (od 71. Šerić), Skoko, Andrić, Gabrić (od 77. Tičinović), M. Buljat (od 71. Tomasov), Ibričić, Oremuš (od 68. Bartolović).

Za ŠIROKI BRIJEG: Bandović, Kožul (od 53. Božić), Brekalo, Topić, Barišić, Alexander (od 85. Tomić), Jurić, Zelenika (od 57. Flavio), Šilić (od 80. Pinjuh), Wagner, Bubalo (od 53. Zovko).

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO