29. godina je iza nas od kukavičkog raketiranja Širokog Brijega – do dana današnjeg nisu poznati nalogodavac ovog zločina!

PRO Oglas

U ranim jutarnjim satima, 7. travnja 1992., dva zrakoplova jugoslavenske vojske, koja su uzletjela iz Podgorice, nadletjela su Široki Brijeg i raketama zrak-zemlja i kasetnim bombama zasuli civilne ciljeve u užem dijelu Širokog Brijega, točnije u naselju Njivice.

U tim napadima, pred svojim obiteljskim domovima živote je izgubilo šestero Širokobriježana: Božo Soldo (1953.), Jozo Hrkać (1968.), Rajko Hrkać (1968.), Mladen Hrkać (1972.), Josip Hrkać (1978.) i Veselko Topić (1940.).

Dodajmo svemu tome kako je 2019. godine, prvi puta nakon 27. godina od ovog kukakvičkog poteza i tragične godišnjice za Široki Brijeg, na Trgu širokobrijeških žrtava simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće dan ranije obilježeno sjećanje za sve tragično stradale nevine civile i naše sugrađane tog 7.travnja 1992. g., kao i za sve poginule hrvatske vojnike i civile tijekom Domovinskog rata., Naši se političari sjetili pozvati obitelji nastradalih, da zajedno nazoče prisjećanju na taj tužan dan koji je za njih i nakon toliko godina stresan i težak kao tog jutra kada su izgubili svoje najmilije.

Nakon toliko godina, tek 2019. godine započela je istraga oko otkrivanja nalogodavaca ovog zločina, koji je Široki Brijeg tog dana zavio u crno, a još nikakve informacije do dana današnjeg nisu službeno javnosti prezentirane do kuda se sa istragom stiglo.

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas