3 najjednostavnija načina kako da začinsko bilje traje 2 puta duže

PRO Oglas

Svježe začinsko bilje može dodati itekako puno okusa jelima, ali zbog vrlo kratkog vijeka trajanja bilje kupljeno u trgovini brzo uvene. Pomoću iduća najjednostavnija trika začinsko bilje trajat će dvostruko duže.

Začinsko bilje s drvenastim stabljikama poput ružmarina i timijana treba se držati na drugačiji način nego mekano začinsko bilje kao što su peršin i senf. Životni vijek svježeg začinskog bilja je samo dva dana, dok će mini biljka trajati oko tri dana.

Iduća 3 načina pomoći će vam da začinsko bilje traje dvaput duže nego inače:

1. Mekano začinsko bilje poput bosiljka i korijandera izvadite iz pakiranja čim ga kupite, stavite ga u čašu napunjenu s dva i pol centimetra vode te držite u hladnjaku.

2. Drvenasto začinsko bilje izvadite iz plastičnog pakiranja, zamotajte ga u vlažnu kuhinjsku krpu i zatim stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja mora biti zatvorena.

3. Ostatke začinskog bilja možete zamrznuti u vodi u posudama za led. Kockicu leda jednostavno stavite u jelo koje se kuha i tako ćete mu dodati finog okusa začinskog bilja. Bilje možete zamrznuti i u otopljenom maslacu ili maslinovom ulju ako ne želite dodavati vodu jelu.

Zadovoljna

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas