90-ka traži od gradonačelnika da izuzme iz svog prostornog plana rušenje Klub branitelja Širokog Brijega

PRO Oglas

Na drugoj sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega vijećnica Antonija Banožić (HDZ 1990) je zatražila očitovanje gradonačelnika Mire Kraljevića po pitanju investicija u objekt Kluba branitelja Širokog Brijega u sklopu Duhanske stanice, a koji objekt je po svim planovima Gradske uprave predviđen za rušenje.

Podsjetimo javnost da se projekt izgradnje i opremanja Kluba branitelja procjenjuje na iznos od 450 000 KM, a da je prema dosadašnjim procjenama uloženo oko 50 posto planiranoga. Da je predmetni objekt u kojem se nalazi Klub branitelja predviđen za rušenje potvrdio je i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić na posljednjoj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, ističući kako Vlada ŽZH neće financijski podržati projekt Kluba branitelja iz razloga jer mu je neprihvatljivo ulagati veliki novac u kuću koju ćete sutra rušiti.

Vijećnica Banožić je pohvalila formiranje Kluba branitelja Širokog Brijega, kao i Spomen sobu poginulih širokobrijeških branitelja u sklopu Kluba, ali je i istaknula kako joj nije jasno zašto su tolika novčana sredstva uložena u prostor koji je predviđen za rušenje i zašto Grad nije osigurao adekvatan prostor za branitelje koji ima svoju budućnost.

“Ovaj projekt je financijski podržao i Grad Široki Brijeg pa me zanima je li gradonačelnik znao da je prostor Kluba branitelja predviđen za rušenje? Je li znao da taj prostor, po riječima premijera Ćosića, nema građevinsku i uporabnu dozvolu? I na kraju ključno pitanje, zar Grad Široki Brijeg ne može svojim braniteljima osigurati adekvatan prostor koji će biti funkcionalan, legalan i koji će se moći koristiti dugi niz godina?” – pitala je vijećnica Banožić.

U odgovoru na ovo pitanje gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević je potvrdio da se prostorije Kluba branitelja nalaze u objektu u sklopu Duhanske stanice i da je taj objekt u svim planovima uređenja prostora Duhanske stanice predviđen za rušenje, ali da se ne zna kada će se spomenuti planovi realizirati, te da dotad nema brige za opstojnost Kluba branitelja. Ovim odgovorom gradonačelnik Kraljević je razotkrio kako nema ozbiljne planove za realizaciju projekta Duhanske stanice koji je još 2017. godine predstavljen javnosti a ništa se po tom pitanju nije uradilo, niti ima ozbiljne i dugoročne planove za prostor Kluba branitelja.

Stoga u cilju zaštite branitelja Grada Širokog Brijega, kao i zaštite uloženog novca građana Širokog Brijega u postojeći objekt, Gradski odbor HDZ-a 1990 će uputiti zahtjev Gradskoj upravi da se objekt u kojem se nalazi Klub branitelja izuzme iz planova predviđenih za rušenje odnosno da se u tom smjeru naprave izmjene postojećeg plana uređenja prostora Duhanske stanice, stoji u priopćenju.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO