Nedjelja, 20 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Osam godina od formiranja HKUD “Vrioštica” Vitina

Nakon četiri mjeseca neformalnog djelovanja, odnosno probi plesa i pjesme, 24. travnja2013. godine i formalno je osnovano Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Vrioštica” – Vitina.

Naime, skupina ljubitelja kulturne baštine iz Vitine je pokrenula osnivanje kulturno umjetničkog društva.

Nakon kraćeg vremena testiranja, bojazni kakav će biti interes ovdašnje zajednice, krenulo se u proces formalnog osnivanja udruge.

“Iako sam mislio da će početak biti težak, naporan, moram priznati da smo svi ugodno iznenađeni odzivom i smjerom kojim se ovaj projekt razvija. Školski odbor O.Š. Tina Ujevića u Vitini nam je ustupio školsku dvoranu za vježbanje, i ovim putem im se zahvaljujem u ime svih članova društva. Zahvaljujući njima imamo idealne uvjete za vježbanje. Učitelj tradicionalnih hrvatskih plesova hercegovačkog kraja jest gospodin Dragan Alilović iz Ljubuškog. Dragan je vrsni poznavatelj istih, ima dugogodišnje iskustvo, redovan je sudinik seminara na ovu temu, a u njegovom radu i strpljenju se to i vidi”, govorio je prije osam godina o počecima djelovanja HKUD “Vrioštica”, predsjednik Ilkan Babić.

“Trenutno imamo organizirane dvije sekcije: veliki folklor i dječji folklor. Ono što me najviše veseli jest činjenica da imamo upisanih preko 50-ero djece školske dobi. To je najvažnije, da društvo ima sigurnu i zdravu budućnost. Odraslih ima također oko 50-ak”, također je tom prilikom naveo predsjednik Babić i apsolutno bio u prvu s obzirom da se društvo održalo u ovim turbulentnim vremenima i evo danas ponosno proslavlja osam godina od svoga formiranja.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.