Petak, 18 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Borac u zadnjim minutama upisao sva tri boda pobjedom nad Širokom Brijegom

Borac je u posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige BiH u Banjoj Luci s 2:1 svladao Široki Brijeg.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je zaprijetio Borac u petoj minuti preko Vojnovića, ali njegov udarac bez problema brani Miškić.

Široki je u 23. minuti probao preko Stanića, ali njegov udarac krajnjim naporom brani Pavlović.

Veliku priliku domaćin je propustio u 27. minuti kada je Ziljkić poslao odličnu loptu za Subića koji šutira visoko preko gola.

Dvije minute kasnije, sudac Adis Mulahasanović dosudio je jedanaesterac za Borac nakon prekršaja Stanića nad Vojnovićem. Siguran s bijele točke bio je Vranješ i domaćin od 30. minute vodi s 1:0.

Kapetan Borca mogao je u 36. minuti postići i drugi pogodak, ali njegov udarac iz slobodnjaka odlazi malo pored gola. To je bila ujedno i posljednja prava prilika u prvom poluvremenu.

Široki je zaprijetio odmah na početku drugog poluvremena, ali Uzelac blokira loptu na putu prema golu.

U 53. minuti Ziljkić ostavlja loptu za Subića, a on ponovno šutira preko gola.

Vranješ se u 71. minuti ponovno našao u dobroj prilici, ali Miškić sjajno brani njegov udarac i drži goste u igri.

Širokobriježani u 74. minuti dolaze do izjednačenja. Gosti su preko Grgića i Vukoje izigrali obranu gostiju, lopta je došla do Stipe Jurića koji nesmetano pogađa za 1:1.

Borac se mogao odmah vratiti u vodstvo, ali je Ćorić bio neprecizan iz dobre prilike.

Domaćin je u nastavku preuzeo inicijativu. Ziljkić u 83. minuti ubacuje za Vranješa čiji udarac glavom odlazi malo pored gola, a minutu kasnije Ziljkić pogađa gredu.

Napadi Borca isplatili su se u 88. minuti kada Vranješ, nakon mnogo promašaja, pogađa glavom za 2:1 nakon ubačaja Ziljkića.

Rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao i Borac dolazi do tri boda s kojima preuzima vrh ljestvice Premijer lige BiH.

Široki će u sljedećem kolu u hercegovačkom derbiju ugostiti Zrinjski, dok Borac gostuje kod Veleža.

FK BORAC: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić (od 93. minute Bosančić), Ćosić, Dujaković (od 80. minute Čavić), Vojnović, Brtan, Subić (od 93. minute Milojević), Vranješ (od 93. minute Šikanjić), Mehanović (od 77. minute Moraitis).

NK ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Obšivač, Mašić (od 92. minute Majić), Jurilj (od 92. minute Brekalo), Šabić (od 57. minute Grgić), Stanić, Vukoja, Zachara, Musa, Ikić (od 46. minute Stipe Jurić).

Karačić: Da smo barem sačuvali mirnoću nakon pogotka

  • Čestitam Borcu na pobjedi. Iskreno, ne znam koliko su gledatelji mogli uživati u ovoj utakmici. Igralo se dosta tvrdo. U prvom je poluvremenu Borac bio za nijansu bolja momčad, imali su i vodstvo. U nastavku smo zaigrali bolje, iako nije bio neki nogomet, i stigli do izjednačenja. Nažalost, nismo sačuvali mirnoću nakon toga pogotka. Da smo barem uspjeli sačuvati mirnoću nakon pogotka za izjednačenje možda smo mogli ostati neporaženi. U samoj završnici smo primili drugi pogodak i izgubili, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Kraljević na konferenciji za novinare nakon utakmice u Banja Luci i otkrio kako je Ikića ostavio u svlačionici jer je isti dobio udarac u tunelu nakon prvog poluvremena.

Jabuka.tv

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.