Srijeda, 2 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Večer folklora i kulturne baštine pod nazivom „Brijeg Široki slavno ti je ime“

U petak 13. kolovoza prigodom obilježavanja Dana grada i blagdana Velike Gospe na Trgu širokobrijeških žrtava (kod križa) održana je manifestacija Večer folklora i kulturne baštine pod nazivom „Brijeg Široki slavno ti je ime“.

Težište večeri bilo je posvećeno izvornim tradicijskim napjevima Širokog Brijega i Zapadne Hercegovine.

Na manifestaciji je nastupilo 15 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Posušja, i Gruda, a na istoj se predstavilo izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala OTPOR.Media:

Od društava su nastupili KUD “Ganga” Široki Brijeg, HKUD „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, HKUD „Kočerin“, HKUD „Brda“ Izbično, HKUD „Crnašnica“ Knešpolje, HKUD „Herceg Stjepan“ Blagaj-Buna, HKUD „Sveti Ante“ Cim, KUD „Rakitno“, Udruga „Ganga, gusle, diple“ Ljubuški, Posuški gangaši „Žaer i ekipa“, Ledinački gangaši „Iko Alpeza i ekipa“, Posuški gangaši „Jure Tomić i ekipa“, Gangaši iz Gruda „Mile Sesar i ekipa“, Gangaši iz Grabove Drage „Braća Bošnjaci“, Širokobriješki bećari „Ćana i ekipa“, Diplar „Marin Ćorić“ Knešpolje, Guslari „Ante Grubešić“ Posušje i „Mate Sabljić“ Tijarica.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.