Srijeda, 9 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

YouTube uvodi jeftiniju Premium Lite pretplatu koja samo uklanja reklame

YouTube ubrzano radi na pridobivanju većeg broja korisnika za svoju Premium uslugu pa će odsad možda nuditi i Lite verziju. Jeftiniju i oslobođenu reklama. Ali, riječ je tek o testnoj verziji koja se zasad pojavljuje samo u dijelovima Europe.

Konkretnije, riječ je o Nizozemskoj, Finskoj, Švedskoj, Belgiji, Danskoj, Luksemburgu i Norveškoj. Cijena Lite verzije jest 6,99 eura mjesečno ili pet eura jefitnije od uobičajene “pune” usluge. Cilj za YouTube potpuno je jasan – mnogi korisnici spremni su osloboditi se isključivo reklama, bez nekih dodatnih pogodnosti. Ali, za to ne žele platiti punu cijenu i eto rješenja.

Naravno, uz YouTube Premium Lite dolazi YouTube Kids u punom obliku, što je veliki dobitak za roditelje. Naravno, YouTube Music je uključen, što nije čudno jer se veže uz YouTube Premium. Stoga, YouTube ide agresivnije na nekoliko “fronta” u pridobivanju novih korisnika.

Također, kompanija itekako jasno daje do znanja da je svjesna koliko korisnici ne podnose oglase na YouTubeu. Situacija je po tom pitanju sve gora i ako se na brojkama to još ne vidi, sve više ljudi okreće se alternativama. Sad je jedna od njih platii gotovo sedam eura mjesečno i za to dobiti ne samo bolje iskustvo korištenja YouTubea već i Music dio te Kids dio.

Teško je za vjerovati da bi na ovaj način YouTube mogao napraviti neki značajniji pomak u smislu da njegov Music dostigne Spotify ili Apple Music, ali svakako je značajan pomak u smislu zadržavanja korisnika uz YouTube kao glavnu odrednicu u smislu gledanja videosadržaja na internetu, a da se ne tiče streaminga filmova, serija i svega što nude Netflix i njegovi konkurenti…

Ukratko, vrijeme će pokazati sve, ali najprije ovaj novitet mora proći fazu testiranja u spomenutim zemljama. I mora je proći na uspješan način, naravno.

ICTBusiness

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.