Petak, 11 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Loša najava US Opena: Čilić je poražen u drugom kolu Winston-Salema iako je servirao za meč

Iako je bio postavljen za šestog nositelja, Marin Čilić već je na prvoj prepreci zaustavljen na ATP turniru u Winston-Salemu. Posljednja je to provjera prije početka US Opena, koji kreće 30. rujna. Bolji je od drugog hrvatskog reketa bio Bjelorus Ilja Ivaška, s 2-1 u setovima (4-6, 7-5, 6-4). Naš je tenisač ispustio veliku prednost u drugom setu, čak i servirao za meč, ali nije mogao doći do novog slavlja.

Dobro je Čilić otvorio ovaj susret s najboljim bjeloruskim tenisačem, iako su obojica dvaput gubila prednost servisa. Ponovno je hrvatski predstavnik oduzeo servis svojem suparniku kod rezultata 5-4 te stigao do početnog vodstva. S vrlo dobrom je igrom Čilić nastavio i u drugoj dionici meča, u kojoj je došao i na prag pobjede.

Poveo je s 3-0, imao i priliku za novi break i prednost od četiri gema, ali to nije iskoristio. Nije iskoristio niti servis za meč, kod rezultata 5-3, već je pružio Bjelorusu priliku za povratak u meč. On ju je iskoristio te u 12. igri odservirao za 7-5 i nastavak borbe u trećem setu. Problematičan je bio Čilićev ulaz u odlučujući set, već u prvom je gemu suparniku pružio dvije prilike za break, ali je zadržao prednost svog servisa.

To je trajalo sve do 3-3, kada Ivaška prelazi u prednost. Tada mu je put do trećeg kola bio trasiran, a tamo će ga dočekati Jan-Lennard Struff iz Njemačke. Čiliću sada preostaje priprema za US Open, ždrijeb će se posljednjeg ovosezonskog Grand Slama održati ovog četvrtka.

TELESPORT

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.