Četvrtak, 17 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Maybach S-klasa i 20 stvari koje niste znali

Deset navoda je izmišljeno, a deset baš i nije.
Možete li pogoditi koji su koji?

20. U svijetu je od ponovnog oživljavanja naziva Maybach prodano nekih 60,000 primjeraka S-klase.
Slovima: šezdeset tisuća. Puta jako puno novaca, odnosno jako puno nula.
Pa sad vi računajte…

19. Iako Maybach S-klasa ima pogon na sva četiri kotača, oznaka 4-Matic nije stavljena na ovaj automobil.

18. Maybach S-klase ne može kupiti nitko tko se ne bavi politikom ili estradom. Čak su i neki diktatori morali dokazivati svoj status u društvu kako bi dobili dozvolu za kupnju svog primjerka.

17. V12 motor upakiran u Maybach S-klase ima 600 konja i u stanju je torpedirati ovaj ogroman automobil do stotke za 4,5 sekundi.

16. Maksimalna brzina za Maybach S-klase bez elektroničke blokade iznosi 350 kilometara na sat. Ali tvornica ne garantira da bi kočnice mogle izdržati usporavanje s te brzine i zato je elektronička blokada uvedena kao pravilo.

15. Najveća količina prodanih primjeraka Maybachove S-klase nalazi se u Kini.

14. Druga najveća količina prodanih primjeraka Maybachove S-klase nalazi se u Rumunjskoj, a sredinu liste u smislu prodaje čine Latvija, Kambodža, Split i Imotski.

13. Da se Drug Tito ponovno rodi, Maybach S-klase bez krova bi se definitivno našao u kolekciji tog najvećeg jugoslavenskog plejboja svih vremena.

12. Svaki primjerak Maybachove S-klase sastavljen je od 17 četvornih metara aluminija, 13 kubika drveta, 6 mrtvih ljama, 110 kilograma stakla, 5 kilograma Swarovski kristala, 3 litre šampanjca i 924 metra žica s pripadajućim bužirima. Plastika nije korištena u izradi ovog automobila.

11. Maybach S-klase duži je od najdužeg Mercedesa S-klase za punih 18 cm.

10. Lakiranje za dvobojni Maybach S-klase traje više od tjedan dana.

09. Kupcima Maybacha S-klase na izbor stoji preko 80,000 boja i nijansi. Jedino je roza boja u sjajnoj i mat-verziji nedostupna za bilo koga izuzev Paris Hilton.

08. Naslon stražnjih sjedala moguće je postaviti na 43,5 stupnjeva, a donji dio sjedala izvlači se za dodatnih 50mm, kako bi se dobilo dovoljno mjesta za noge i optimalna pozicija za odmor na stražnjem sjedalu.

07. Ambijentalnu rasvjetu unutar interijera Maybachove S-klase čini preko 40,000 LED-žaruljica. Dotične je moguće kompletno podešavati i odabirati glasovnim putem. Potreban je samo priručnik Pantone-šifri pojedinih boja i nijansi koje se baziraju na subtraktivnoj sintezi boja.

06. Maybachova S-klasa utilizira oveću količinu ekrana. A dotični ekrani bazirani su na ultra-modernoj OLED-tehnologiji, kako bi slika na njima bila u najsavršenijem mogućem izdanju i najvišeg stupnja kvalitete.

05. Prednja sjedala Maybachove S-klase profiliraju se prema narudžbi. Odnosno prema gabaritima vozača koji kao zaposlenik upravlja ovim automobilom na cesti.
U slučaju otkaza vozaču prema kojem su rađene mjere, u tvornici će ponovno mjerenje napraviti besplatno i prema jednom od sedam univerzalnih arhetipova građe prosječnog profesionalnog vozača.

04. Maybachova S-klasa ima ukupno devet stupnjeva masaže. Izuzev masaže lumbalnog dijela tijela, moguće je individualno postaviti i ostale dijelove tijela ili pojedine ekstremitete poput lijevog ili desnog tabana, lopatica ili zdjelične regije. I sve to uz čak sedam različitih brzina i još toliko različitih varijacija na temu intenziteta i vibracijskih setova koje je moguće upariti s pametnim telefonom.

03. Maybachova S-klasa ima sustav koji prepoznaje sirotinjske kvartove u pojedinim državama i gradovima. Za našu regiju sustav još nije u funkciji, ali u planu je definirati parametre čim se definiraju na nekom od u bližoj budućnosti najavljenih referenduma. Tada postoji vjerojatnost da će navigacijski sustav ovog automobila kompletno preskakati Hrvatsku, ali o tome još nema službene potvrde.

02. Maybachova S-klasa unutar popisa opreme donosi i najmoderniji Burmeisterov sustav ozvučenja. Dotični sustav izuzev najvišeg stupnja kvalitete donosi i komunikaciju s ovjesom te tako anulira buku na nekoj lošijoj prometnici poglašnjavanjem i stišavanjem šumova koje okupanti unutar automobila zapravo ne čuju.

01. Maybachova S-klasa unutar popisa opreme donosi i svu silu senzora i kamera. Uz radar, infra-crvene kamere i LiDAR te u kombinaciji s nekim od sustava koji aktivno prate prometnicu na kojoj se automobil nalazi, Maybachova S-klasa potpada unutar skupine automobila koji se diče 3. nivoom autonomije. No postoje planovi da se taj stupanj autonomije još pojača i da u bližoj budućnosti bilo koja Maybachova S-klasa barem djelomično može po cesti voziti sama.

Automobili.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.