Ponedjeljak, 14 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Borbena Hrvatska ispala iz borbe za europsku medalju

Hrvatska rukometna reprezentacija je u drugom kolu druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu izgubila od favorita turnira Danske 27:25 i tako ostala bez izgleda za plasman u polufinale. Bila je to jedna drugačija Hrvatska u odnosu na utakmicu s Crnom Gorom, ali to nije bilo dovoljno protiv moćnih Danaca.

Odlično prvo poluvrijeme

Od prve minute vidjeli smo mnogo borbeniju i agresivniju Hrvatsku nego što je bila u debaklu od Crne Gore, obrana je bila na puno višoj razini, no Horvata momčad u prvih 15-ak minuta mučila se u napadu te se Danska tu uspjela odvojiti na četiri razlike.

Ipak, nekoliko novih igrača poput Maraša na desnom vanjskom te Alilovića na golu unijeli su dodatnu živost i Hrvatska je uspjela doći do 10:10 i napada za vodstvo kojeg nije iskoristila. Na poluvrijeme se otišlo uz prednost Danske 12:11.

Danci stvorili nedostižnu prednost igrom sedam na šest

Danska se na početku drugog dijela uspjela odvojiti na tri razlike, prije svega zahvaljujući izvrsnoj igri sedam na šest za koju hrvatska obrana nije imala rješenje. Danci su više-manje kroz cijelo poluvrijeme držali tu prednost. Hrvatska se u dva navrata približila na jedan razlike, ali dalje od toga nije mogla.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Marino Marić s realizacijom dok je Lučin zabio četiri gola i podijelio pet asistencija. Cindrić nje postigao tek dva pogotka, ali je imao i devet asistencija. Mirko Alilović bio je na 6/21 (28%), a debitant na vratima Kristian Pilipović na 2/14 (14%).

S druge strane, fantastičan je bio Mikkel Hansen. Postigao je osam golova i promašio samo tri šuta. Nezaustavljiv je bio Emil Jakobsen s krila (šest golova), dok je Mathias Gidsel zabio pet. Niklas Landin obranio je deset od 34 hrvatska udarca.

Index.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.