Četvrtak, 10 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Kurkuma i med – moćan prirodni antibiotik

Kurkuma i med kao lijek u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat da je dobio i svoj nadimak – “Zlatni med“. Kurkuma kao začin ima mnoge prednosti za organizam. Ona posjeduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva te se koristi kao prevencija za karcinom.

Med je već godinama poznat kao idealan prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja uvijek podiže imunitet pa u kombinaciji s kurkumom i ljekovitim biljem ima snažno djelovanje na organizam.

Kurkuma i med čine prirodan antibiotik i kao takav ne oštećuje crijevnu floru već poboljšava rad crijeva. Podižu imunitet i stimuliraju obrambeni mehanizam pa nas tako i štite od bolesti.

Koriste li se kurkuma i med za mršavljenje? Med se sastoji od enzima i antioksidansa koji pomažu našem digestivnom traktu te prirodno obnavljaju organizam. Med sprječava taloženje viška masti u organizmu te smanjuje višak masnih naslaga, posebno ako ga se kombinira s kurkumom. U slučaju kožnih oboljenja i akni pomoći će kurkuma i med maska za lice.

Najbolje od svega je to što je ovaj antibiotik vrlo jednostavan za pripremu. Osim toga, dobrog je okusa.

Sastojci:

– jedna jušna žlica kurkume

– 100 g meda

Priprema

Jednu jušnu žlicu kurkume u prahu umiješajte u 100 g meda te pohranite u posudu. Pri tome koristite drvenu žlicu jer med loše reagira na metalnu. Mješavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i liječenje simptoma. Isto tako, smjesu možete umiješati u mlijeko ili čaj.

Krenizdravo.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.