Četvrtak, 3 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Rusi im okupirali gradić, a zatim tisuće mještana izašlo na ulice prosvjedovati i otjerali okupatora!

Ruske snage zauzele su Slavutič, gradić u kojem su bili smješteni radnici ugašene nuklearne Černobil, rekao je guverner regije Kijev Oleksandr Pavliuk.

U tom gradu, inače, žive radnici koji rade u nuklearnoj elektrani Černobil. Ranije je objavljeno da su Rusi nakon zauzimanja grada oteli gradonačelnika.

Gnjevni ukrajinski građani su ubrzo potom izašli na ulice, mašući ukrajinskim zastavama.

Uz par uvjeta okupatori pristali napusti grad nakon prosvjeda

Građani su zahtijevali da Rusi puste na slobodu gradonačelnika Jurija Fomičeva, kojeg su oteli čim su ušli u grad.

Gradonačelnik je oslobođen, a Rusi su pristali napustiti grad, ali su zatražili da svi građani predaju oružje koje posjeduju. Fomičev se pojavio pred prosvjednicima i rekao im da su se Rusi pristali povući pod uvjetom da “u gradu nema ukrajinske vojske”.

Prema dogovoru, ruska vojska smije pretražiti grad u potrazi za ukrajinskim vojnicima, a potom se mora povući. Pred gradom bi, po tom dogovoru, trebala ostati samo jedna ruska kontrolna točka.

Slavutič je izgrađen nakon katastrofe u černobilskoj nuklearnoj elektrani 1986. godine, kad je jedan od reaktora eksplodirao i oslobodio radioaktivni materijal u okoliš.

Sama nuklearka je i dalje pod kontrolom ruskih snaga. Nakon osvajanja nuklearke u njoj je bilo zarobljeno oko 300 radnika. Neki su u međuvremenu pušteni.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.