Subota, 28 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ždrijeb SP-a: Hrvatska u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom

Hrvatka reprezentacija izvučena je u skupinu F Svjetskog prvenstva u kojoj će igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade. Prvu utakmicu Hrvatska igra u srijedu, 23. studenog, protiv Maroka, u nedjelju, 27. studenog, igra protiv Kanade, a zadnju utakmicu u skupini protiv Belgije.

Skupina A: Katar, Nizozemska, Senegal, Ekvador

Skupina B: Engleska, SAD, Iran, Wales/Škotska/Ukrajina

Skupina C: Argentina, Meksiko, Poljska, Saudijska Arabija

Skupina D: Francuska, Danska, Tunis, Peru/UAE/Australija

Skupina E: Španjolska, Njemačka, Japan, Kostarika/Novi Zeland

Skupina F: Belgija, HRVATSKA, Maroko, Kanada

Skupina G: Brazil, Švicarska, Srbija, Kamerun

Skupina H: Portugal, Urugvaj, Južna Koreja, Gana

Domaćin Katar izvučen je u skupinu s Nizozemskom, Senegalom i Ekvadorom, a Svjetsko prvenstvo otvorit će 21. studenog protiv Ekvadora. Nevjerojatan ždrijeb imala je Srbija koja je izvučena u skupinu G s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom, a s Brazilom i Švicarskom igrala je u skupini i na SP-u u Rusiji.

Englezi imali dobar ždrijeb
Klasične “skupine smrti” praktički nema. Vrlo jaka bit će skupina sa Španjolskom, Njemačkom, Japanom te pobjednikom susreta Kostarika – Novi Zeland. Iznimno neizvjesno bit će i u skupini H, u kojoj su Portugal, Urugvaj, Južna Koreja i Kamerun, dok je Engleska imala sreće te je izvukla SAD, Iran i pobjednika preostalih europskih dodatnih kvalifikacija.

Branitelj naslova Francuska opet će, kao i u Rusiji, igrati u skupini s Danskom, a pridružit će im se Tunis te pobjednik interkontinentalnih kvalifikacija u kojima će Peru igrati protiv pobjednika susreta UAE – Australija.

Index.hr

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.