Nedjelja, 27 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Pad kupovne moći potrošača

Podaci o kupovinama temeljeni na potrošnji u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom veljače ove godine otkrivaju da su s manjom kupovnom moći američki potrošači u isto vrijeme dali manje narudžbi i kupili manje artikala nego prošle godine, navodi Salesforce Commerce Cloud.

Međutim, kako je inflacija dovela do viših cijena, američki trgovci zabilježili su rast prihoda od online prodaje za šest posto u odnosu na prethodnu godinu. S druge strane, globalni online prihodi zabilježili su pad od pet posto na godišnjoj razini u istom vremenskom razdoblju i to je ono što posebno brine na duže staze.

“Izazovi s kojima su se potrošači susreli tijekom blagdana, uključujući inflaciju i niske zalihe, nisu se raspršili u novoj godini. Iako digitalna trgovina i dalje prevladava, jasno je da inflacija utječe na ukupnu potrošnju potrošača. Uz ove uporne negativne prilike, trgovci moraju ukloniti što je više prepreka moguće i poboljšati iskustva spajanjem offline i online kupovine”, kažu u Salesforceu.

Nakon blagdanske sezone sa skromnim rastom, količina narudžbi u veljači pala je za 11 posto, a broj artikala po narudžbi smanjen je za 1,3 posto na godišnjoj razini ili 3,79 artikla u odnosu na 3,84 artikla u 2021. Cijene za potrošače u SAD-u porasle su 11,2 posto u veljači, dok su globalne cijene porasle za 4,4 posto.

Zalihe proizvoda u veljači su se smanjile za jedan posto u SAD-u i pet posto u svijetu jer su se trgovci i potrošači nastavili boriti s problemima lanca opskrbe.

U kategorije proizvoda s najvećim rastom cijena u veljači spadaju namještaj (21,8 posto), kućanski aparati (17,9 posto) te kuhinja, umjetnost i dekor (11 posto). U kategorije proizvoda s najmanjim rastom cijena u veljači spadaju aktivna obuća (1,3 posto), opća obuća (0,8 posto) te elektronika i pribor (0,5 posto).

Ictbusiness.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.