Subota, 21 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

U Ukrajinu stižu nove pošiljke američkog oružja

Prve pošiljke nove tranše američke vojne pomoći za Ukrajinu već su na granicama zemlje te će biti predane ukrajinskoj vojsci, rekao je visoki dužnosnik Pentagona.

“Iz SAD-a su jučer u regiju stigla četiri zrakoplova s raznom opremom”, rekao je neimenovani dužnosnik, najavivši u sljedeća 24 sata dolazak i petog zrakoplova od kada je predsjednik Joe Biden u srijedu najavio novu vojnu pomoć u vrijednosti 800 milijuna dolara.

Američki vojni stručnjaci su raspoređeni na istočnom krilu NATO-a od samog početka ruske invazije na Ukrajinu i uskoro će početi obučavati ukrajinske vojnike kako koristiti topnički sustav M777 Howitzer, najavio je dužnosnik američkog ministarstva obrane koji je želio ostati neimenovan.

Obuka vojnika

Radi se o najnovijoj generaciji topničkog naoružanja koje je SAD odlučio prvi put ustupiti ukrajinskoj vojsci. Američki stručnjaci su ranije u SAD-u obučavali ukrajinske vojnike kako koristiti bespilotnu letjelicu Switchblade.

S druge strane, ruske snage počinju osjećati učinak sankcija vezano uz nabavu naoružanja, posebice rezervnih dijelova, ocijenio je američki vojni dužnosnik.

Najmodernije naoružanje koristi elektroničke čipove čiji su glavni proizvođači Tajvan i Južna Koreja, dvije zemlje saveznice SAD-a, koje su prestale Rusiji isporučivati svoje proizvode u skladu s američkim sankcijama.

Hina

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.