Ponedjeljak, 30 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Veliko priznanje za BiH sport, a iza istog stoji sportašica iz Širokog Brijega

Svjetski cheerleading savez na svojoj stranici kao i na svim društvenim mrežama objavio je čestitku Cheerleading savezu Bosne i Hercegovine za nevjerojatan i kontinuirani rad, između ostalog i za odličan ulazak u Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi put da jedan strukovni sportski savez u BiH na ovakav način dobije javno priznanje za odličan rad.

Za ovaj uspjeh zaslužna je ponajviše Nikolina Čolak najistaknutija osoba iz BiH cheerleading sporta.

Nikolina je predsjednica Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine, predsjednica je te glavni trener Hrvatskog cheerleading kluba Široki, te još uvijek aktivna sportašica višestrukih prvaka Bosne i Hercegovine. Članica je skupštine Olimpijskog odbora BiH kao i članica komisije Žena i sport Olimpijskog odbora BiH.

Od nepoznatog sporta u BiH napravila je sport o kojem svi pričaju i pišu. Cheerleading sport je jedan od najmasovnijih sportova na svijetu, a trenutno je jedan od najbrže rastućih sportova u Bosni i Hercegovine.

Sve to pomno prati kako Svjetski cheerleading savez koji je za kraj 2022. godine odlučio javno pohvaliti rad Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine, kao i Olimpijski odbor BiH koji je Nikolini Čolak prije nekoliko dana dodijelio nagradu na izboru za sportaša godine u Bosni i Hercegovini.

Cheerleading je novi sport u Olimpijskoj obitelji i čeka se njegova premijera na Olimpijskim Igrama. Bosna i Hercegovina još nema medalju sa Olimpijskih igara, ali ima veliki potencijal u cheerleadingu.

Sportašice iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki već godinama osvajaju medalje kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, a ove godine osvojile su i prve medalje za BiH reprezentaciju.

One kao i mnoge druge sportašice u BiH trebaju podršku na svim poljima. Jer u nemogućim uvjetima stvaraju rezultate.

Upravo iz ovih razloga Olimpijski odbor BiH pokrenuo je inicijativu da se u BiH sustavno financira vrhunski sport, kako se potencijal kao što je cheerleading ne bi izgubio i kako bi Bosna i Hercegovina napokon osvojila medalju na Olimpijskim igrama.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.