Četvrtak, 10 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

ŽANA ALPEZA: Apeliram da se u modu vrate vedre, lijepe i punije žene

Da, kao što sam naslov govori i vrišti u mojoj glavi kad uzmem telefon, uključim televizor, upalim laptop.. one samo uskaču jedna po jedna sve mršavice k’o štanga. Ne možeš više prepoznat koja je koja, sve izgledaju isto.

Iste frizure, obrve, trepavice k’o slapovi Niagare samo naopačke, usne k’o napuhani baloni, zadnjica više ne kontaš kako uopće stoji.

Drage djevojke, žene ma poželjeli smo se svi da brate prođe pored nas jedna sa oblinama, da imaš se za čim okrenut! Hoćete se uvrijediti ne znam, ali činjenica i istraživanja kažu da su žene sa oblinama privlačnije muškarcima.

A zašto je to tako? Sad se trebamo vraćati u doba pećinskog čovjeka, jer smatralo se, i smatra da žene koje imaju poveće obline su plodnije i roditi će više djece. I tako mi milijunima godinama jadni homosapiensi vjerujemo. No, moje je mišljenje je da je to “bool shit” klišej. Žena sa plodnošću nema stopostotne garancije da mora biti mršava, debela itd..

Ali, vraćamo se na ovo doba i ono što se plasira ženama. Svugdje na “izvoli” ovoliko kalorija, treniranje, one zategnute idu ulicom kao dva merkata, moram priznati da su oni zaista jako simpatične životinje.

Kad žena otvori telefon, laptop, TV izlaze ove mršavice, i počinju sa “drage dame ujutro cik zore sam se probudila, počinje trening dva sata, pa obveza ova, ona u beskraj”.. ispod komentari žena, majka kraljica, ona može sve itd.. u beskraj.. Ma kome priče ove šupljaci prolaze, zna se što tijelo može podnijeti, osim u ekstremnim uvjetima, psiha isto tako, i sve preko toga dođe na naplatu.. i jeli to tko spomenio?? Ne vidim baš da jeste, osim same žene kada joj dođe na naplatu.

Zar uopće treba pratiti “nametnute trendove”? Koga je briga ako si emotivno zrela osoba što netko drugi misli o tebi? Jesi ispunjena iznutra sa sobom, svojim odlukama, životom, usponima, padovima.. draga moja samo koračaj bez okretanja.

Na kilometre možete vidjeti koja je žena, vedra, ispunjena, bez kompleksa sa kilogramima, sa topljenjem sala, isklesanim tijelima. Ma ta žena prolazi pored Vas puna energije, osmjeha, pozitive, i kad ovakvu ženu vidite morate apelirate da se što više njih vrati u svakodnevicu.

Neki dan tražeći nešto na youtube naiđem na jedan post influenserice koja je negdje u cca ranim tridesetim, i riječ je o zadovoljstvu / nezadovoljstvu u vlastitom tijelu zbog viška kilograma. I gledam ja i ne mogu vjerovati ženska kao kišna godina plače jer nikako skinut poslije trudnoće kilograme, a super ženskica izgleda, čak joj super stoji. Uz to njena baka je tjera sa sedamdeset i nešto godina da “što prije to skine”. Ja gledam i ne vjerujem očima, zdrava, ima djecu, posao, muža, zdravlje i ona nezadovoljna i onako cmizdri bez srama… da, da bez srama. Tužno, ali istinito!

Žene, volite sebe, svoje tijelo, i najvažnije zdravlje! Vrijeme dolazi sa promjenama i novitetima, novi tkz. trendovi brzinom što se kao zaraze šire ne odnosite svoje dragocjeno vrijeme na to. Ostanite drage dame fokusirane na sebe!

Žana Alpeza / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.