Srijeda, 9 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

FOTO/VIDEO BiH napokon dobila reprezentaciju koju će pratiti svi njeni narodi, a sve zbog odluke izbornice iz Širokog Brijega

Prvi put u povijesti reprezentacija Bosna i Hercegovina je sudjelovala na Europskom prvenstvu u cheerleadingu. Preko 3 500 sportaša iz 22 zemlje sudjelovalo je na Europskom prvenstvu koje se održalo u Veroni u Italiji od 30.06. do 02.07.

Bosna i Hercegovina se natjecala u 3 ekipne discipline i ostvarila odlične rezultate.

Pred juniori cheerleading osvojeno 6 mjesto
Juniori cheerleading osvojeno 4 mjesto
Performance cheer jazz osvojeno 7 mjesto

Cheerleading ekipe spremala je izbornica Nikolina Čolak, dok je performance cheer jazz ekipu spremala izbornica Dajana Markotić.

Velika je čast biti među 22 zemlje, sportašice i sportaši su se naporno spremali za Europsko prvenstvo. Unatoč tome što nismo imali uvjete za pripreme kakve su imale druge zemlje, ekipe su pokazale svoj talent i oduševile sve prisutne kao i komentatore prvenstva. Olimpijski kanal je prenosio uživo prvenstvo, a nakon svakog nastupa ostali su oduševljeni izvedbama Bosne i Hercegovine jer na nas kao nekoga tko sudjeluje prvi put nitko ozbiljno nije ni računao. Mi osobno nismo vršili nikakav pritisak kako na sportašice i sportaše tako ni na izbornice i stručni stožer. Dogovor je da se na našem prvom Europskom prvenstvu pokažemo u najljepšem svjetlu i da steknemo iskustvo kako bismo za iduće se znali još bolje pripremati. U juniorima cheerleading nam je za malo izmakla medalja, ali to nam je ujedno i dalo veliki vjetar u leđa za ubuduće jer znamo da smo na dobrom putu. Naša juniorska reprezentacija podigla je u sred nastupa transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo 3 nacije, jedna Zemlja Bosna i Hercegovina. Transparent je izazvao opće oduševljenje kod svih prisutnih u dvorani kao i kod komentatora na prijenosima uživo.

Moramo napomenuti da je uz transparent izbornica cheerleading reprezentacije BiH Nikolina Čolak odobrila da svi sportaši ponesu zastavu koju osjećaju svojom što je izazvalo val oduševljenja jer ovo je rijetka pojava u Bosni i Hercegovini.

Nadamo se da ovi odlični nastupi naših sportaša i sportašica neće proći nezapaženo i da ćemo ubuduće imati podršku institucija kako bismo redovno mogu sudjelovati na prvenstvima te samim time rasti rezultatski. – Cheerleading savez BiH

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.