Četvrtak, 10 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO REPORTAŽA: Širokobriježanin koji tijekom dana mijenja gume, čisti motore a noću puni kulturne manifestacije!

Izmjena guma na vozilu ima iznimnu važnost za sigurnost i performanse vozila. Gume su jedini kontakt između vozila i ceste, stoga je njihovo održavanje i zamjena važna za pravilno prianjanje, upravljivost i kočenje vozila. Osim toga, pravilno održavane gume doprinosi manjoj potrošnji goriva i smanjuje trošenje ostalih dijelova vozila, poput ovjesa što na kraju povlači i veće troškove, ali naše ceste koje su pune propalih šahtova i ostalih rupa koje malo tko održava često stvaraju dodatni posao automehaničarima i vulkanizerima, a da se razumijemo, nije njima to mrsko!

Zato smo prije tehničkog pregleda odlučili posjetili jednog vulkanizera, ili po novom, pneumatičara, i naišli smo na zanimljivu kombinaciju usluga. Iako su vulkanizeri stručnjaci za promjenu i popravak guma ovaj vulkanizer osim što mijenja gume, pružao je i dodatne usluge čišćenja motora vozila a ima i još jedan veliki talent po kojemu ga mnogi naši ljudi poznaju, ne samo u BiH, nego i cilome svitu!

Na trenutak se vratimo njegov drugom dodatnom “talentu” u radioni, a to je čišćenje motora koji je važan aspekt održavanja vozila. Prašina, prljavština i ostale nečistoće mogu se nakupljati na motoru tijekom vremena, što može dovesti do pregrijavanja i smanjenja performansi. Redovito čišćenje motora pomaže u održavanju optimalnog rada i produžuje vijeka trajanja samog motora, a osim toga, lakše možete uočiti od kud ulje kapi što je između ostalog i nas zanimalo kada smo već došli promijeniti gume na vozilu.

Kako smo već rekli, osim što ovaj vulkanizer brine o gumama i čišćenju motora, on je poznati pjevač iz Širokog Brijega, tj frontmen “Sinova Hercegovine” Ivan Ćuže.

Zanimljiva i neobična kombinacija talenata u kojoj Ivan doslovno uživa! Tako da Vaša posjeta ovom vulkanizeru koji mijenja gume, čisti motore i kojeg istovremeno možete čuti kako pjevački izvodi svoje hitove pruža iskustvo koje se razlikuje od uobičajenih posjeta servisima. A što je najbitnije, nije jedan od onih mrzovoljnih likova koji samo čekaju da te “operušaju”, nego Ivan s osmjehom na licu svoj posao obavlja i što nam je dalo povod da mu onako napravimo kroz našu priču reklamu jer uistinu to zaslužuje.

S Ivanom smo razgovarali o važnosti promjena guma na vozilu, dao nam je nekoliko i savjeta, otkrili smo gdje skladišti stare gume koje mijenja, uvjerili smo se kako od totalno onečišćenog motora u vozilu za par minuta dobivamo “čistog ljepotana” koji će osim boljeg rada i uočavanja problema sigurno za par maraka dobiti puno veću prodajnu cijenu kada kupac vidi da se vozilo “održava” a mi jednostavan prolaz “na tehničkom pregledu”!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.