Subota, 12 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Širi se istina o Kabiriju

Danas u BiH postoji više novina, portala, televizija – jednom riječju medija više nego u cijeloj Europi prije 50 godina. Toliki broj onih nazovimo medijskih i tzv medijskih djelatnika na ovako malom prostoru gdje svatko svakog zna, gdje se svaki događaj otkrije za 24 sata, gdje se istina o političarima i njima bliskim gospodarstvenicima zna, njihove, akcije , poslovi, korupcija, kriminal, itd… pa ipak možemo reći da živimo iza „željezne zavjese“ kada je jedna tema u pitanju, a to je Aluminij i njegov „Spasitelj“ Amir Gross Kabiri.

Zašto je to tako, je li to manjak hrabrosti, odvažnosti, slobode, manjak osjećaja za pravednost, ili su brojni mediji glasnogovornici svatko svojih političkih stranaka i predstavnika? – pitanje je da svatko razmisli o ovome.

Da li je Amir Gross Kabiri stvarni investitor, da li je imao, prikazao i donio kapital kojim je dokazao da je kredibilan da može preuzeti Aluminij? – odgovor je nije!

Da li je Vlada F BiH prihvatila i odobrila Memorandum/Program tj Ponudu, koju je dostavio Amir Gross Kabiri koju je prezentirao i dostavio Vladi već davne 2020 g.? Odgovor je – Vlada je na 210 sjednici sve odbila što je gosp Kabiri sa nepostojećim Kinezima dostavio kao Plan Program preuzimanja imovine Aluminija kroz najam. E sada , kako je onda „On“ preuzeo Aluminij – to je drugi par rukava- o tome nećemo u ovom članku, ali činjenice su da je Vlada Model Kabirija o preuzimanju Aluminijeve imovine kroz najam – odbila!!!

Da li je Amir Kabiri, ispoštovao Ugovor o najmu kojeg je „On“ sam pisao – nitko drugi već „On“ ?- Odgovor je nije?

Da li je Amir Gross Kabiri i njegov najam imovine Aluminija, razlog da je Aluminij u tri godine najma ostvario 51,6 mil KM gubitka te cca 135 mil KM troška zateznih kamata na dugove vjerovnicima, dok je sebi priskrbio dobit tj zaradu od 85 mil KM – Odgovor je, sve točno.

Da li javnost zna da Aluminij kroz 30 godina najma tone cca 500-550 mil KM u nove gubitke, te cca 450 mil KM u nove troškove zateznih kamata što je zbroj od cca jednu milijardu KM gubitaka za Aluminij?- Odgovor je sve točno.

Da li javnost zna da Kabiri nije ništa kapitala donio i uložio u Aluminij, a sve što je ulagao, financirao, sponzorirao, plaćao sve, svašta i svakoga, jeste novac, „naš, moj, tvoj, novac svih nas građana odnosno FBiH, jer je to novac koji je zarađen u Aluminiju“, a sve je to mogao raditi Aluminij, sam bez Kabirija, ali očito posrednik je doveden planski, ciljano i sa svrhom?

Zašto se Kabiri promovira na sve moguće načine, zašto već po tko zna koji put slavi rođendane i dane neovisnosti države Izrael u više gradova u BiH, a to ne radi i ne slavi u Izraelu?

Da li se se smije gosp Kabiri vratiti u Izrael? Da li je gosp Kabiri doveo cijelu familiju u BiH?

Da li se protiv gosp Kabirija vode ikakvi sudski procesi u Izraelu?- da

Da li je gosp Kabiri lagao kada je prezentirao da umjetnine koje je donio u Mostar vrijede 200 mil USD pa kasnije 300 mil USD.

Zašto izraelski časopisi još prije 4-5 god kada su pisali o Kabiriju, navode da njegove slike, figure, statue, tj umjetnička djela vrijede cca 55 mil USD, ali napominju da i sami sumnjaju u toliku vrijednost njegovog umjetničkog blaga kojeg je naslijedio od pok. Djeda. Masuda Abrahama Kabirija.

Zašto je gosp Kabiri donio sve te umjetnine u Mostar, jesu li mu te umjetnine bile u opasnosti da se ne oduzmu, je li ih morao skloniti? – odgovor je da, da, da,!

Da li gosp Kabiri posjeduje još firmi u Izraelu, koje krije, koje ne navodi, koje su kontraverzne, koje su na sudu itd..? odgovor je da

Zašto te firme krije kao firmu u Panami koja je vlasnik Aluminij industries doo, koja je praktički preuzela svu imovinu Aluminija?

Zašto svi šute nad činjenicom da je imovina Aluminija iznajmljena bez odluke i suglasnosti Vlade F BiH, sada već nepoznatoj firmi i nepoznatom vlasniku iz Paname (ilegalna, Off Shore zona)

Zašto šuti sada novi Ministar, Premijer, Tužiteljstvo, HDZ, SIPA itd..?

Je li Kabiri danas najveća prijetnja za Vladu F BiH, za Ministra, Premijera, za HDZ?

Koliko i dokle će se tolerirati nezakonitosti koje se događaju u Aluminiju?

Gdje su istraživački mediji, da li znaju istraživati, otkriti istinu, ili će kao neki dan Žurnal.Info u svom videu, malo zamutiti baru, a ništa ne reći niti prikazati, jer su sugovornici koji su davali izjave prekompromitirani na temu Aluminija da bih im se izjave uvažile kao vjerodostojne.

https://otpor.media/video-zataskavanje-kriminala-objavljen-film-aluminij-od-tudmana-do-kabirija/

Stoga, vraćamo se na pitanje sa početka da li su političari, tužitelji pa i brojni mediji glasnogovornici svatko svojih političkih stranaka i predstavnika, da li im model A. Gross Kabirija odgovara, da li su prijatelji sa njim?

Na kraju pitanje, da li je Aluminij industries doo i gosp Kabiri projekt „SIVE ZONE“ , a jeste jer je vlasništvo u Panami, te se preko tog projekta, a kako gosp Rizah Softić i izjavljuje – lakše čerupa Aluminij?

Tako u članku ispod prenosimo i izjavu gosp. Softića, predsjednika UDAU BH, koji je jedan od rijetkih i ne nalazi se sa druge strane „Željezne zavjese“, te je u više navrata pa i sada progovorio o stanju u Aluminiju.

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/intervjui/rizah-softic-veze-onih-koji-vode-bosnalijek-i-kvp-a-otkrivaju-atentatora-na-zivkovica-873687

IMA LI I VLADA FBIH I KOLIKO ZASLUGA ZA JAKO LOŠE STANJE U ALUMINIJU D. D. I KOJA JE NJENA ULOGA U GIKIL-U?

-Vlada s Fadilom Novalićem na čelu čak je otvoreno podržala kriminal koji uništava Aluminij, a taj kriminal proizvodi naočigled javnosti Amir Gross Kabiri, koji je nezakonito, mimo ugovora o zakupu Aluminija, registrirao svoju firmu Aluminij Industri d. o. o. Mostar, a koja mu služi za lakše čerupanje Aluminija. Ono što je glavno za Vladu FBiH sa Nerminom Nikšićem na čelu jeste to da nadležni ministar ne ide u obilazak Aluminija i u kontrolu realizacije ugovora o zakupu, kako bi se uvjerio da Gross Kabiri ništa ne radi po ugovoru. Kada bi to htio da uradi, morao bi tražiti dozvolu od HDZ-a BiH, jer takav prešutan dogovor postoji. Ovo bi mogao uraditi i KVP, ali u Komisiji postoji Romeo Zelenika koji, po našoj pretpostavci, to sve i kontrolira i nadgleda.

Ponovo postavljamo neka pitanja – ako se gosp Kabiri, od samog početka tj dolaska u F BiH, tj sredinom 2019, pa do danas, služio: lažima , prevarama, obmanama, počinio brojna kaznena djela iz područja gospodarskog i financijskog područja skupa sa svim onima koji su mu omogućili da radi to što radi , a među kojima su predstavnici izvršne vlasti, politike itd… da li znaju svi ti da bi gosp Kabiri mogao ih povući sve za sobom – tamo gdje ne bi želili biti. Zašto ti – ne kažu dosta, pakuj kofere dosta je bilo, prekidamo operaciju – ili je Kabiri odlučio ići do kraja jer umjetnine koje je morao negdje donijeti – deponirao ih je upravo u Grad Mostar u Galeriju Aluminij, a svi ovi naši su slijepi te čekaju kraj- možda i svoj kraj?

Ima li itko hrabrosti da sve ovo prekine i vrati Aluminij vlasnicima?

Ako je proglašen bankrot gosp Kabirija u Izraelu, netom prije nego što je došao u Mostar, ako su mu slike i figure (balerine, konji itd) bili zalog po kreditima i vjerovnicima u njegovi propalim poslovima, pitanje je da li su naši političari, izvršna vlast, tužitelji, prof doktori u Nadzornom odboru zaista „Konji“ pa su dopustili da ih osoba sa iskustvom u transnacionalnom kriminalu dovede kako njih tako možda i FBiH u veliku opasnost?

Zadnje pitanje je – ako je većina opusa umjetničkog blaga gosp Kabirija sačinjena od ruskih umjetnika, pitanje je da li i koliko danas vrijede ta djela na tržištu uzimajući u obzir ulogu Rusije u agresiji na Ukrainu.

Sve u svemu, čudna smo mi Država, čovjek koji je bankrotirao u Izraelu, dođe u Mostar, a u Sarajevu se donese odluke iza zatvorenih vrata da mu se pokloni najvrijednija tvornica u Jugoistočnoj Europi – kažemo pokloni, ali „vrag“ ne da mira taj „Čovjek“ ne zna kako treba i po zakonu, već radi sve po modelima kako je radio i u Izraelu.

Da li će Nadležni, Tužiteljstvo, nova Vlada, progledati….. ostaje da vidimo.

U narednom periodu, očekujte u našim objavama više o istini o gosp Kabiriju, jer smo Mi, mali ali slobodan medij čitan na cijelom području BiH i šire.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

Portal OTPOR.Media redovno je upravo ove stvari javnosti prezentirao i upozoravao kroz naše brojne istraživačke radove gdje smo razotkrivali sav kriminal koji se “uvukao straga” u Aluminij Mostar! Sve članke možete pronaći na link stranici:

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.