Utorak, 22 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Kabirijevo sjeme zla ostavlja danak na stadionima

Tko smo mi kao narodi, Hrvati, Bošnjaci – imamo li karakter ili je sve svedeno na folklor? Jesmo li mi kao Hrvati gori od Bošnjaka i kada je u pitanju prodaja Države, prodaja svoga naroda, prodaja nacionalnih interesa, prodaja svoje rudne grude, identiteta, nasljeđa, tradicije.

Tu razlike nema među narodima, isti smo jer oni koji nas vode, koje smo birali, drže se samo jedne molitve: „ništa nije vječno, samo su interesi vječni“. E zbog tih interesa živimo u Državi , kako živimo, tj kako smo i zaslužili.

Tko su oni koji svoj narod, nasljeđe, tradiciju, identitet prodaše, za „šaku škuda“, svjetskom kriminalcu, hoštapleru, prognaniku iz svoje zemlje (imigrantu), te mu dadošmo sve poluge da upravlja našim identitetom i osjećajima, koji nas našim parama kupi, i potkupi.. Gubitkom identiteta gubimo i svaku vrijednost koja nas čini narodom. Je li On „Mudrac sa istoka“ koji došao da nam pomogne, da nas nauči kako je znao i sam govoriti kada se nije skidao sa svojih plaćenih objava, ili je zla, pošast i bolest koja je kao zaraza došla da nas porobi, opljačka, te našim parama potkupi, podčini, pa na kraju zavadi, posije sjeme rasizma, nacionalizma, koji na kraju prerasta u neizlječivu mržnju. Zašto smo pasivni i sve to trpimo?

To smo sve doživjeli u liku i djelu, našeg „Spasitelja“ koji je došao da nam pomogne kao Mudrac sa Istoka, u liku i djelu velikog i moćnog Amir Gross Kabirija, koji sada sjedi u svom udobnom Apartmanu od minimalno milijun EUR u Porto Monte-negru ili Parizu, a posijanih nekretnina kupljenim novcima stečenim na nelegalan način u Aluminiju ima na više strana. I tako Amir na daljinu, sa strane iz udobnih fotelja svoga bogatstva i carstva, a nakon što više od mjesec dana sije sjeme zla, nacionalizma, radikalizma, cionizma, rasizma, pravi se Mirotvorac, moralni autoritet, krije se iza svetog i časnog kluba Zrinjski i moralizira i kritizira: rasističke, diskriminatorske i antisemitske transparente koji su se pojavili na utakmici Velež – Zrinjski na utakmici 13.11.2023.

Odmah da naglasimo, Mi, OTPOR.Media, oštro osuđujemo svaki oblik, radikalizma, nacionalizma, rasizma, antisemitizma, mržnje, itd. koji se ispoljavaju kako preko medija, društvenih mreža, i stadiona.

Stadion je arena i sveti hram susreta timova, momčadi gdje mi navijamo za naš tim, oni tj neki drugi za svoj/njihov tim, arena gdje odlazimo da bi uživali, navijali, bodrili, veselili se ili tugovali (ako izgubimo), a igara na stadionima će biti i poslije nas. Svaki oblik skrnavljenja te igre pogrdnim i nacionalističkim transparentima ili ponašanjima, treba sankcionirati, pa tako i sramotan događaj koji je obilježio utakmicu Velež Zrinjski od 13.11.2023.

Zašto pišemo ovaj članak na ovakav način o događaju koji je evidentiran na utakmici u Vrapčićima 13.11.2023., pa upravo zato što nas nitko nije platio da pišemo na drugačiji način, jer mnogi drugi mediji su u svom osvrtu na objave i analize ove utakmice bili pristrani ili na jednu ili na drugu stranu.

HŠK Zrinjski je nakon nemilog događaja na utakmici Velež- Zrinjski izdao i službeno priopćenje koje možete pogledati na linku:

Svatko moralan odgovoran, etičan, objektivan će i sam staviti potpis na svaku riječ i rečenicu koju je Uprava Zrinjskog dala u svom priopćenju, ako se priopćenje promatra i gleda samo u sadržaju kako je napisano. Međutim Mi moramo, to nam je novinarska obveza i etika da upoznamo javnost sa širim kontekstom kako samog događaja, tako i samog priopćenja.

Priopćenje je objavila Uprava HŠK Zrinjskog

U Upravi kao potpredsjednik, sa ogromnom ili čak superiornom snagom i moći odlučivanja sjedi dotični Amir Gross Kabiri

Objavili smo u više navrata kako upravo taj dotični Gross Kabiri, već više od mjesec dana preko društvenih mreža širi: rasizam, nacionalizam, potiče na međunacionalne tenzije, pa čak mnogi političari Države, analitičari, novinari, su objavljivali, govorili u emisijama, prozivali, da je ponašanje Gross Kabirija ne samo da je neprimjereno, već je prešlo crvenu liniju, jer je postao smetnja, opasnost, u Mostaru koji je multietičan, multikulturalan, te njegovo djelovanje izaziva međunacionalne tenzije.

https://otpor.media/besramni-amir-gross-kabiri-izaziva-medunacionalne-tenzije-u-mostaru/

U kontekstu potpisa službenog priopćenja HŠK Zrinjski u kojem se oštro protive i kritiziraju svakom obliku nacionalizma, rasizma itd. (što je ispravno), iza potpisa se krije upravo i osoba, koja nema pravo da sjedi u Upravi Zrinjskog, nema pravo da više zagađuje, nogometnu, političku i građansku scenu u Mostaru i BiH, osoba koja je pokazala najradikalniji nacionalizam i rasizam.

Upravo rezultat nemilog događaja na utakmici u Vrapčićima 13.11.2023, kada su Veležovi navijači objesili rasistički, antisemitski i uvredljiv transparent, koji je zadnjih dana i tema po medijima i u javnosti, jeste činjenica reakcije na sva ponašanja Amir Gross Kabirija i njegova rasistička i nacionalistička ludovanja po društvenim mrežama. (Da je A.G. Kabiri mirovao vjerojatno transparenta ne bi ni bilo).

Na žalost, zbog toga lika koji sjedi u Upravi Zrinjskog, i Zrinjski, i Ultrasi i svi ostali građani dobronamjerni fanovi Kluba ispaštaju.

Amir Gross Kabiri nikada nije uputio, izrekao niti jednu jednu osudu ili rečenicu da poziva i zaziva mir, prestanak ubijanja u svojoj zemlji, te je činjenica da se „Zločinac vraća na mjesto zločina“ – te i mi kao OTPOR i glas naroda, apeliramo prema HŠK Zrinjski, da se iz uprave kluba riješe Gross Kabirija, jer kolateralnu štetu nesagledivih razmjera je već izazvao, te ni Zrinjski neće biti pošteđen od toga.

Naprotiv, umjesto zazivanja mira, tolerancije, osude ubijanja, zaustavljanja rata, dotični gospodin Kabiri, je i dan danas neumoljiv na društvenim mrežama zazivajući još jače i žešće da IDF udara po Gazi, gdje su najveće žrtve u desecima tisuća: djeca, bebe žene, civili.

Svaka objava Kabirija, koji se danas i sada krije tko zna gdje, izaziva dodatne tenzije u našoj sredini.

Nismo, pristrani, ali smo objektivni, te smo kao Portal, odmah na početku osudili na najglasniji način i pokolje, ubojstva koje je teroristička organizacija HAMAS počinila upadom među civilno stanovništvo i na koncert 7.10.2023.

Mi smo znali, o tome smo pisali već više od godinu dana, ali nakon 07.10.2023. mnogi su ipak shvatili i progledali, te je na površinu izašlo sve o liku djelu, karakteru i osobnosti Amir Gross Kabirija.

Dokazao je da je prijetnja za suživot građana u Mostaru i F BiH, te o tome glasno i pišemo – glas našeg pera želimo da se čuje.

Smjeli smo da to kažemo, jer dokaze i o svim djelima financijskog kriminala smo objavili, a i besramna ponašanja ove osobe koja na društvenim mrežama, ne propagira mržnju ni rasizam u svojoj državi, već u mojoj, tvojoj, našoj državi, su dodatni dokaz da se svi zabrinemo.

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Koliko treba još dokaza da se skupi i vremena da prođe, da i Upravni odbor Zrinjskog shvati u kakve rizike se upušta sa ovim čovjekom koji ništa nije donio dobro niti napravio dobro Gradu Mostaru.

Koliko treba vremena Draganu Čoviću, Premijeru Nikšiću, Ministru energije Lakiću, da je koncept najma Aluminija štetan i neodrživ poslovni model, koji je do sada izazvao stotine milijuna KM gubitaka i štete za Aluminij.

Koliko treba vremena Tužiteljstvu, Kajganiću, SIPA-i, OSA i da shvate da su kaznena djela protiv Kabirija i ostalih aktera, jasna očita dokazana, teška , velika, te da ne procesuiranje tih aktera i tih djela stvara nove desetke miliona KM štete za Aluminij, a posljednjih mjeseci vidimo i dokazali smo da je Veliki Gross Kabiri, daleko i duboko izašao izvan koncepta običnog kvazi gospodarstvenika, te ugrozio je i sam Ustavni poredak Države.

Svako objavljivanje OTPOR.Media, o Amir Gross Kabiriju, uvijek će biti i dodatni poziv prema svim imenovanim koje po tko zna koji put prozivamo i imenujemo, da djeluju, pa to činimo i sada. Spasite Aluminij, Grad Mostar, Državu, oslobodite ih od dovedene i nametnute nam pošasti koja se pojavila u liku i djelu Imigranta iz svoje države Izrael, koji nam je svima do sada načinio ogromnu štetu.

Zrinjski je sveto ime svih onih koji ga vole, žive za njega, te se oštro protivimo da ovakva osoba naš klub koristi za svoje osobne ciljeve.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.