Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Tuzla City na svom travnjaku upisala pobjedu protiv Širokog Brijega

U zaostalom susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine domaća Tuzla City slavila je protiv Širokog Brijega rezulatom 2:0 na hibridnom travnjaku Tušnja koji je očišćen od snijega neposredno pred početak utakmice.

Na otvaranju se igralo između dva šesnaesterca. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Široki Brijeg. U 12. minuti Kpan je prošao po lijevoj strani i pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je završila pored gola.

Četiri minute kasnije uzvratili su domaći. Kobiljar je proigrao Pantelića, a napadač domaćih je malo iskosa s 12 metara pucao tik pored vratnice.

U 26. minuti jedna lopta se odbila do Ćavara koji puca sa 16 metara. No, i njegov pokušaj je završio pored domaćih vrata.

Tuzla City je imala veliku priliku u 32. minuti. Pantelić i Mehanović su odigrali dupli pas, a ovaj drugi izašao sam pred Tomića i pucao pored gola.

U posljednjoj minuti prvoga poluvremena Široki Brijeg je zaprijetio preko Mamića. Njegov udarac s 18 metara uspio je zaustaviti domaći vratar Lolić.

Nakon samo tri minute igre u nastavku domaći su poveli. Delimeđac je ubacio iz slobodnog udarca s tridesetak metara, a Lukić je nespretno reagirao i glavom poslao loptu iza leđa Tomića.

Široki Brijeg je potpuno preuzeo inicijativu poslije primljenog pogotka. Držao je loptu u posjedu, ali teško dolazio do prilika.

Domaći su stečenu prednost dobro čuvali i svoje prilike tražili iz brzih kontranapada. U 69. minuti zaprijetili su preko Mehanovića, ali lopta ide pored gola nakon njegovog udarca.

Šest minuta kasnije, nakon greške Pranjića, Kobiljar je lijepo ostavio loptu za Sušića koji puca sa 17 metara, lopta ide malo pored lijeve vratnice.

Već u sljedećem napadu Dadić je uzvratio s 25 metara, a lopta je završila pored vrata.

U 70. minuti sjajno je pucao Capan s dvadesetak metara. Lopta je dodirnula jednog domaćeg braniča i završila tik pored desne vratnice.

Konačan rezultat postavio je Irfan Hadžić u 86. minuti. Napadač domaćih je izašao sam pred Tomića, koji dobro brani, ali lopta opet dolazi do Hadžića i nije mu bilo teško pogoditi na prazan gol.

STRIJELCI: 1:0 Lukić – ag. (48.), 2:0 Hadžić (86.).

FK TUZLA CITY: Lolić, Čolić, Karjašević, Bihorac, Sušić (od 82. Ordagić), Delimeđac, Mehanović (od 90. Jašaragić), Nukić (od 70. Hadžić), Kobiljar (od 90. Mešinović), Pantelić (od 90. Garčević). TRENER: Saša Krsmanović

NK ŠIROKI BRIJEG: T. A. Tomić, Buljan (od 57. F. Matić), Musa, Šaravanja, Dadić, T. Tomić (od 78. Mikolčić), Capan, Ćavar (od 46. Pranjić), Kpan (od 85. Gašpar), Mamić, Chinedu (od 46. Lukić). TRENER: Marijan Budimir

NK Široki Brijeg

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.