Četvrtak, 19 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Dva gola u mreži Željezničara na Barama od Širokog

Široki Brijeg je nadigrao i potpuno zasluženo slavio protiv sarajevskog Željezničara (2:0) u derbiju 20. kola WWin lige BiH odigranom u Čitluku.

Prvu veću priliku na utakmici bilježimo u 11. minuti pred golom gostiju. Pranjić iskosa izlazi pred vrata Željezničara, ali Muftić pravovremeno izlazi i izbacuje u korner. Nakon kornera Mašić je bio najviši u skoku. No, njegov vrlo dobar udarac glavom Muftić je uspio odbiti u gredu.

Široki Brijeg se našao u novoj prilici u 24. minuti. Marin je pokušao, ali Cocalić je blokirao njegov pokušaj. Gol gostiju pokušao je ugroziti i Prusina u 42. minuti kada je pucao visoko iznad Muftićevih vrata.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo puno toga. Široki Brijeg je bio superiorniji suparnik na terenu, a obrana gostiju na visini zadatka.

Željezničar je svoje prilike vrebao iz kontranapada. Jedina njihova prilika vrijedna spomena je prodor Amoaha u 30. minuti, ali to je dobro ispratio Bender.

U nastavku je Široki Brijeg „pritisnuo papučicu“. Već na samom otvaranju Lukić je sjajno pokušao škaricama, a Selimović krajnjim naporom odbija loptu u korner.

U 55. minuti Kuprešak je snažno pucao iskosa s dvadesetak metara, ali je Muftić sjajnom paradom spasio svoju momčad.

No, četiri minute kasnije bio je matiran. Akcija je krenula od Bendera koji dodaje Marinu, a ovaj iz prve pronalazi Kuprešaka na desnoj strani. Krilni igrač Širokog Brijega je primio loptu i rutinerski svladao Muftića za 1:0.

Dobar napad Širokog Brijega viđen je u 68. minuti po lijevoj strani. Kuprešak je tražio Bagarića na drugoj vratnici, ali prati Muftić i dolazi do lopte.

Željezničar je pokušao uzvratiti preko Haračića koji u 85. Minuti puca daleko pored Benderovih vrata.

Konačan rezultat postavio je Mišić u 90. minuti kada je iskoristio grešku Drlje i pogodio za konačnih 2:0.

STRIJELCI: 1:0 Kuprešak (58.), 2:0 Mišić (90.).

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mašić, Mi. Matić, Marin, Prusina, Ćavar, Mamić (od 86. Buljan), Kuprešak (od 89. Mišić), Bagarić (od 72. Capan), Lukić (od 72. Chinedu). TRENER: Dino Skender

FK ŽELJEZNIČAR: Muftić, Cocalić, Cavnić (od 84. Babaluk), Radinović, Ovčina (od 78. Boljević), Karić (od 68. Štilić), Selimović, Drljo, Hiroš (od 78. Radovac), Amoah (od 68. Haračić), Krpić. TRENER: Bruno Akrapović

Podsjetimo, Široki Brijeg će svoje domaće utakmice igrati na čitlučkim Barama do završetka radova na travnjaku na stadionu Pecara.

NK Široki Brijeg

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.