Subota, 21 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Diplomatska ofanziva Galit Peleg ne bira sredstva u spašavanju Kabirija

U nastavku pročitajte do sada nepogrešive analize stanja vezanog za kontraverznog Amira Gross Kabirija (tzv investitora sa ne prikazanim kapitalom investicija), našeg vjernog čitatelja BH BOT-a koji preko svoje FB stranice razotkriva pozadinu paradiplomacije izraelske veleposlanice nj. e. Galit Peleg, koja ofanzivno, drsko ne birajući sredstva obilazi brojne adrese po BiH lobirajući samo i isključivo za Amir Gross Kabirija, jer je Kabiriju odavno odsvirao sudac posljednji zvižduk, pa Peleg spašava šta se dade spasiti- zlouporabljujući svoj diplomatski status.

SJETIMO SE: 2022- ex nerezidentni Veleposlanik Noah Gal Gendler ubrzo padne u ralje (crna teka onih koji su mu na platnoj listi) Gross Kabirija.Gosp. Gendler prema riječima gosp. Fincija kao ni njegovi prethodnici bio je neprepoznativ po bilo kakvoj diplomaciji u BIH, općenito, sjetimo se diplomacija Izrela, iako su imali veleposlanika određenog za BiH nije bila prepoznatljiva ni u tragovima do dolaska Kabirija.

Gosp Gandler postade poslušnik i provoditelj politike Kabirija, pa napravi veliki gaf, i bijah smjenjen- ekspresno. Iskreno se nadamo da je Gandler uspio sve to dobro naplatiti.

Gandlera zamjeni Galit Peleg- koja je desetljećima u diplomaciji, a koja je znala 2012 i 2013 izjavljivati u medijima kako je slabo plaćena, kako diplomati krvare i ginu za državu Izrael, da im Izrael ne zna to vratiti kroz novčane naknade, a kada odu u mirovinu da od njih ne mogu živjeti.

Ta ista Peleg, današnja Veleposlanica postaje zrcalo tj potpuni identitet Amir Gross Kabirija, a što očito navodi na pretpostavku ili zaključak da je Gross Kabiri više nagrađuje već sama država Izrael. Ono što danas radi Peleg ne samo da su diplomatski skandali već su osnovane sumnje i u kaznena djela, jer se praktički, doslovno, javno, i ne skrivajući otrgnula izvan okvira rada veleposlanice, te je postala osobni, i privatni promotor, lobista Amir Gross Kabirija, njegov zaštitnik i mecena. Ona to i ne krije, čak je u svojim pismima OHRu, Nikšiću, Murphiju, Konakoviću pisala a u slučaju Kabiri – Benjamina Karić, da ona osobno i država Izrael stoje iza Kabirija. Zatim je dobila kroz odgovor diplomatski šamar od Nikšića.

Svi znamo a šutimo da država Izrael veze nema sa ovim što radi gđa Peleg.

Nedavno, a pisali smo ta ista gđa Peleg je dovela privatnu ljekarsku firmu u Mostar, gdje su prezentirali funkcionalnosti nekog aparata po imenu ALMA koji se koristi kod problema sa porođajem djece. Nije slučajno da je Kabirijeva MTA doo Mostar- firma registrirana za uvoz medicinske opreme, a pozadina svega ovoga je privatna poduzetnička akcija/poduhvat gđe Peleg koja nema veze sa diplomacijom.

https://otpor.media/breaking-news-novi-diplomatski-skandal-galit-peleg-i-gross-kabiri/

Sramota i pljuska našem Ustavu, Tužiteljstvu, Sudstvu, te Vladi F BiH i svim političarima, da je organizator toga eventa upravo gđa Peleg skupa sa Gospodarskom komorom države Izrael – koja je FAKE komora- dokazali smo da je obično udruženje građana

Peleg se poigrava sa BiH- te idalje drsko, namjerno koristi obično udruženje građana i prezentira ga kao Gospoarsku komoru države Izrael. Da smo normalni kao država ustao bi se netko i poslao diplomatsku notu Izraelu, da je u pitanju diplomatska okupacija države BiH od strane njihove veleposlanice na suberzivan način i upitno legitiman način.

PELEG IDE DALJE, NE ODUSTAJE, VRIJEME CURI- KABIRI JE GOTOV TREBA GA SPAŠAVATI

Tako je posljednjih dana Peleg u lažnoj, FAKE, diplomatskoj ofanzivi , gdje po BIH obilazi mnoge i najveće adrese, a sve s ciljem da lobira za Kabirija

Prošli tjedan, je na konto diplomacije, Peleg posjetila Dragana Čovića, te ponovo zlouporabila FAKE Komoru tj udruženje građana u kojoj je organizirala diplomatske evente. Neizostavan razgovor sa Čovićem bio je lobiranje i zaštita Kabirija. Ne znamo reakciju Čovića, ali smatramo da Čović je dovoljno proklizavao na slučaju Kabiri, te smatramo da je naučio kako pametno igrati sa tom osobom.

Ovaj tjedan Peleg proširuje diplomatske posjete, gdje je paravan Diplomacija a suština i srž je Kabiri te posjećuje veleposlanika Michalea Murphija, te veleposlanika Hrvatske Ivana Sabolića – a sve po scenariu Kabirija, jer Kabiri zna da mu je bošnjačka politika na slučaju Karić- dala korpu.

Ono što bi trebalo da gosp Murphy i gosp Sabolić trebali da znaju, a to je da im je veleposlanica Izraela u BiH došla lobirati za Amira Gross Kabirija, a ne ni zbog čega drugog, a gosp Kabiri je u centru afere- najveće milenijske financijske afere povijesti BiH, gdje se deseci kaznenih djela vežu za ovu kontraverznu osobu. Iskreno se nadamo da ni Murphy, a ni gosp Sabolić nisu pali niti na šarm a niti na priču gđe Peleg, jer da jesu onda bi to bila katastrofa za cijelu BiH.

VELEPOSLANIK HRVATSKE POPUSTIO POD ŠARMOM GALIT PELEG

Ipak, veliko iznenađenje je kako je gđa Peleg uspjela namamiti hrvatskog veleposlanika Ivana Sabolića, i dovesti ga u Aluminij, tj u iznajmljene prostore koje je Kabiri iznajmio, a gdje ga je dočekao i sam Kabiri. Upravo to je bio i plan i cilj projekta diplomacije Peleg, da zvučne čimbenike pa makar to bili i veleposlanici drugih država dovede na teren Kabirija, a kako bi ih ovaj izmanevrirao i izmanipulirao te dobio njihovu podršku.

ČINJENICE:
Kabirijevo poduzeće – Aluminij industrija doo.- u 2023 upada u teške probleme. Tvornica više vremena ne proizvodi nego proizvodi, fixni troškovi veliki, donosi loše poslovne odluke, već 5 mjeseci ne uvozi sirovine, ako radi i kada radi to je 5-10% kapaciteta što je nedovoljno za opstanak, tako da je Kabiri u 2023. akumulirao veliki gubitak i poslovanje je ugroženo, Sukladno Zakonu nelikvidnost mu je višemjesečna, tako da bi trebao proglasiti stečaj. U 2024 god. evo skoro tri mjeseca tvornica je praktički u hladnom režimu, više ne radi nego radi i akumulira gubitke.

E SADA pitanje – ako je Kabiri sposoban i ako je likvidan i ako je investitor – zašto ne proizvodi- tko mu smeta.

Zašto Peleg lobira kod Murphija, Sabolića- jel lobira da mu ova dvojica nabave sirovinu za pretapanje- ili lobira da Kabiri ne završi na sudu kao što je završio u Izraelu?

SJEĆATE LI SE KADA JE Amir G Kabiri “divljao i glumio hrabrog ratnika”, a po nedavnom samopriznanju i cionist, s svojim objavama po društvenim mrežama, pa mu u zaštitu stala “NJEGOVA ekselencija” Peleg koja je krajem studenog 2023.g uputila “Urgentno pismo Uredu visokog predstavnika u BiH te Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država” kojim je upoznala nj. e g. Murfy da iza Amira G Kabiri stoji država Izrael.

Da joj se njegove ekselencije ljubimac Amir možda nije opet “upiškio od nekog straha – možda ovaj put i samog BH bankrota” pa se našla njegova e., osobna spasiteljica, Peleg da opet za svog ljubimca koji je za nju i sama DRŽAVA, traži “zaštitu”.

DO KADA MISLI AMBASADORICA PELEG DA OBMANJUJE BIH JAVNOST, DA LAŽE I LOBIRA ZA AMIRA G. KABIRIJA!?

Večernjak – Navod: …Veleposlanici su raspravljali o energetskoj neovisnosti i sigurnosti BiH, izražavajući snažnu potporu suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multi-etničkom karakteru BiH, priopćeno je iz Veleposlanstva Izraela za BiH.

Činjenice
Našla se na DIPLOMATSKOM NOVOU dva ambasadora /Hrvatske i Izraela/ da raspravljaju o državi u kojoj su gosti i to u IZNAMLJENIM PROSTORIJAMA jednog običnog DRUŠTVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOSTI U Mostaru.

Da ne spominjem da je nj. e Peleg zaista svestrana, žena se u zadnje vrijeme razumije i lobira za sve “počev od porodiljstva, pa sve do energetike” i to najviše po Mostaru.

Večernjak- Navod: … Zatim je veleposlanica Peleg u sjedištu tvrtke Aluminij Industries u Mostaru održala sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem i predsjednikom M.T. Abraham Grupe Amirom Gross Kabirijem….

Činjenice:
M.T. Abraham Group /Izrael/ je imaginarna grupacija sa stvarnim predsjednikom svojih osobnih imaginacija Amirom G. Kabiri. Iz službene web stranice ove grupacije sami se nižu dokazi da je sve upravo imaginacija i laž. Evo nekih:

-M.T. Abraham Group /Izrael/ -Iskustvo od 19 godina infrastrukturnih objekata – nema dokaza da je i jedan okončan niti gdje, osim one strašne blamaže oko stadiona HAPOEL-a i bježanije iz Izraela samog Amira G Kabiri,

-M.T. Abraham Group /Izrael/ – 410 uposlenika raspoređenih u Moskvi, Kijevu, Parizu, Varšavi, Taškentu, Alma Ati, Šangaju Londonu, Sant Petersburgu ,Pekingu, Tel Avivu i konačnici u Mostaru – svi pobrojani gradovi su oni koje je Amir G Kabiri proputovao dok se “pronalazio i razvijao” i to u najvećem broju vezane za umjetnost i prikazujući figurice iz kolekcije M.T. Abraham Fondacije i pokušaje “biznisa” u kojima je propao. Istina je jedna – a to je da danas, ali nikakva M.T. Abraham Group Izrael već Aluminij Industrija d.o.o Mostar ima preuzetih cca. 300 radnika iz Aluminija dd.

-Kada smo već M.T. Abraham Group Izrael već smo dokazali da je ista označena u Izraelu kao “rizična” za bilo kakav oblik poslovanja.

Večernjak- Navod: Razgovarano je o dugoročnoj energetskoj stabilnosti i regionalnoj energetskoj diverzifikaciji. Strane su razmatrale potencijalne izraelske investicije putem Izraelske gospodarske komore u Bosni i Hercegovini kao i moguća daljnja ulaganja M.T. Abraham Grupe u Aluminij.

Činjenice
Izraelska gospodarska komora u Bosni i Hercegovini je samo izraelska i samo gospodarska u svom nazivu /isto kao što bi Vaš Bot npr. odlučio da nađe još jednu osobu i registrirao Privrednu Komoru Države Svete Lucije u BiH – jer mu se možda tetka zvala Lucija /.

I Otpor.Media i Vaš BoT dokazali su da je to najobičnije UDRUŽENJE GRAĐANA s 2 člana, kojeg je jedan i predsjednik Amir G. Kabiri i drugi D. Kraljević, uposlenica Aluminij Industrije d.o.o Mostar i nema nikakve veze nit s Izraelskim privrednicima, nit izraelskim ministarstvom…

M.T. Abraham Group Izrael nije ULOŽILA NIŠTA u Mostarski Aliminij dd. /Imaginarna/ M.T. Abraham Group Izrael nije ni potpisnik Ugovora o najmu Aluminija dd Mostar. Doneseni /sada već po nj. e Peleg nazvan izraelski kapital” / zv. Ulaganje od strane za nju “države” Amira G. Kabirija, prvog osnivača /a kasnije prebačen na Amirovu panamsku firmu opet MTA čak ne ni Izrael/ i direktora Aluminija Indutrije d.o.o Mostar je ravno 5.000 KM /osnivačkog kapitala/. Poslije još po 1000 KM ukupno 2.000 KM za registraciju Amirova druga 2 d.o.o sjedištem u Mostaru. Konkretna izraelska investicija /a niđe veze daje izraelska/ putem Amira G . Kabiri u BiH ukupno: 7.000 KM – izneseni profit iz BiH u Panamu – VIŠEMILIJUNSKI.

Do danas, osim ličnog profita i plaćanja određenim medijima, udruženjima građana i aktivnostima u “društvenoj” zajednici, Aluminij Industrija d.o.o Mostar oštetila je Aluminij dd Mostar u VIŠEMILIJUNSKOM IZNOSU.

Večernjak– Navod: Obje strane složile su se da postojeće izraelske investicije u Aluminij značajno doprinose stabilnosti i rastu gospodarstva u regiji.

Činjenice
Vidi se da su se obje strane složile, kako i ne bi, ako se uzme u obzir da su STRANE SLJEDEĆE: Amir G Kabiri predsjednik udruženja građana /Gospodarska komora/, pa opet Amir G Kabiri predsjednik imaginarne grupe M.T. Abraham Group Izrael, pa opet Amir G Kabiri /domaćin sastanka/ direktor Aluminij Industrije d.o.o Mostar, znači danas Amir G Kabiri 3 u 1 i nj. e Peleg – ja jakih li strana, a veleposlanik R. Hrvatske mora da je prilikom sastanka glumio “fikus” – zelenilo u eksterijeru.

Kada smo već kod doprinosa stabilnosti, dobro bi bilo da se prisjetimo Amira G Kabiri doprinosa: barikada i “privatna stražarska kućica” na javnim površinama ispred Aluminjija dd u Mostaru, njegovih natpisa na društvenim mrežama i označavanja Sarajeva i sarajlija hamasovcima, raznim posjetama i sudjelovanjima na konferencijama, zaključno s provokacijama i paketićem osobno upućenim Gradonačelnici Sarajeva.

Večernjak- Navod: Veleposlanica Peleg zahvalila je veleposlaniku Saboliću za čvrstu potporu Republike Hrvatske Izraelu nakon terorističkog napada 7. listopada.

Činjenica
Ovo je ONA NJEMU mogla i putem e-maila, faxa ili pozivom na viber ili whats app. Eto ih tamo , mi znamo da smo na pravoj strani, a dugima nek vrijeme i povijest sude.

BiH BOT

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.