Srijeda, 17 srpnja, 2024

Top 4 ovog tjedna

spot_img

Kineska državna tvrtka predstavila svoj moždani čip

Kineska državna tvrtka Beijing Xinzhida Neurotechnology predstavila je čip koji po mnogočemu sliči Neuralinkovom moždanom čipu.

Kako javlja kineska novinska agencija Xinhua, a prenosi Reuters, čip je zapravo implantat sučelja mozak-računalo imena Neucyber. Prema trenutno dostupnim informacijama kineski je čip testiran na majmunu koji je mogao upravljati robotskom rukom samo pomoću svojih misli. No, za sad nema nikakvih informacija da je čip testiran i na ljudima.

Prema kineskoj agenciji, čip koristi tehnologiju koja je “neovisno razvijena” i smatra se prvim takvim čipom, proizvedenim u Kini.

Predstavljanje ovog novog proizvoda na godišnjem forumu Zhongguancun, fokusiranom na tehnologiju u Pekingu, jasno pokazuje da Kina pokušava uhvatiti korak s američkim startupovima.

Podsjetimo, Neuralink je nedavno pokazao kako njihov čip funkcionira kad je ugrađen u čovjeka. Iako je ta ugradnja i korištenje zapravo još uvijek dio testne faze, omogućilo je javnosti da vidi potencijalne mogućnosti takve tehnologije.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.