Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Velika pobjeda Hercegovine u sjajnoj prvoj utakmici doigravanja za prvaka BiH

Futsaleri Hercegovine su u prvom susretu finala play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu napravili brejk u Sarajevu, savladali GFC Sarajevo 8:4 poslije produžetaka i poveli 1:0 u seriji, piše Sport1.

Bila je ovo kvalitetna utakmica u odlično ispunjenoj maloj dvorani KSC “Skenderija”: Sarajevo je odigralo na jako visokom nivou za 36 minuta utakmice, ali su onda nestali sa parketa, te doživjeli poraz. Sarajevo kreće pogotkom u četvrtoj minuti. Stefan Jokić je započeo i završio akciju za erupciju oduševljenja domaćih navijača i igrača. Ipak, radost je trajala jako kratko jer Ivan Ivanković vraća stvari na početak pogotkom koji ide na dušu golmana domaćih Amera Šarića, kojeg je taj primljeni pogodak i razbudio, pa je nakon toga branio odlično, baš kao i njegov kolega na suprotonoj strani, iako je primio više pogodaka. Ujedno, 1:1 je i bio rezultat prvog poluvremena, a u nastavku još više pogodaka.

Igrala se 23. minuta kada Sarajevo “prodaje” korner gostima, Edis Mršo asistira, a Faruk Brkanić iz voleja pogađa za novo vodstvo. Opet je prilično kratko trajalo vodstvo domaćih jer jednu kontru Gašpara i Ćorluke završava ovaj drugi za 2:2.

Stefan Jokić je igrao sjajan susret, a to mu se vratilo i drugim golom u 30. minuti. Uklizao je na centru, oduzeo loptu, razmijenio dupli pas sa Anesom Džafom, zaobišao i golmana Rašića i lagano pogodio za 3:2. Odmah nakon toga ide i 4:2. Opet kombinacija Mršo, Brkanić, ovaj put Mršo presjeca loptu, šalje pas prema Brkaniću, koji pogađa za 4:2 i Marin Ćorluka odmah zove timeout.

Ivan Ivanković je razornim udarcem nakon kojeg se dugo tresla stativa najavio povratak Hercegovine u ovaj susret, a to se i ostvarilo u narednom napadu. Ušlo je Sarajevo u probleme sa prekršajima na pet minuta do kraja, a onda jedan jeftin prekršaj Džafe na centru i Ante Ćorluka kazneni udarac pretvara u gol za 4:3, da bi na dvije minute do kraja zaspala obrana Sarajeva, jedan od rijetkih trenutaka u susretu, Ante Ćorluka šalje dijagonalu na drugu stativu gdje je usamljen Dragan Edi Marić i pogađa za 4:4, te uvodi utakmicu u produžetke.

U produžecima opet na scenu stupa Dragan Edi Marić. Golman Rašić je bacio loptu pred protivnički gol, Marić uspijeva da nadmudri Edisa Mršu i onda pogodi po drugi put gol domaćih za 5:4, da bi potom Ante Ćorluka ostao sam na šest metara po sredini gola i pogodio za velikih 6:4 Hercegovine. Igra Sarajeva koju su imali veći tok utakmice nestala je potpuno u produžecima, Hercegovina je to iskoristila i stigla i do sedmog pogotka preko Ivana Peke i tada je bilo jasno da pobjeda ide sa gostima za Široki Brijeg. Gašpar je u samoj završnici sa deset metara pogodio za konačnih 8:4 i veliko slavlje gostiju.

Finalna serija se igra, podsjećamo, na tri dobivene utakmice, a drugi susret je za vikend u “Pecari”.

Strijelci: 1:0 Jokić 4, 1:1 I. Ivanković 6, 2:1 Brkanić 23, 2:2 Ćorluka 25, 3:2 Jokić 30, 4:2 Brkanić 31, 4:3 Ćorluka 36 (10m), 4:4 Marić 38, 4:5 Marić 42, 4:6 Ćorluka 44, 4:7 Peko 48, 4:8 Gašpar 50

Žuti kartoni: Handžić, Džafo, N. Hodžić (Sarajevo), Penava, I.Ivanković (Hercegovina)

SARAJEVO: Šarić, Mršo, Duvnjak, Brkanić, Handžić, Salihović, Džafo, Jokić, Debelnogić, Ait Idir, Bilić, Omerović, N. Hodžić, J. Hodžić

HERCEGOVINA: Rašić, Marić, Ćavar, Peko, Gašpar, Marušić,Brzica, I. Ivanković, Mikulić, Ćorluka, Penava, Čolak, Zovko

Sport1

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.