Petak, 20 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

“VAŠE PRIČE” – Otimanje uzurpiranog zemljišta ženi iz Širokog Brijega od strane službi grada Širokog Brijega (1.dio)

Portal OTPOR.Media donosi novu “seriju” iz rubrike “VAŠE PRIČE”. Nova tema nam dolazi iz Širokog Brijega, točnije iz mjesta Knešpolje.

„Moja pokojna majka je 14.08.1985.godine dobila uzurpirano zemljište ukupne površine od 300 m2 u mjestu Knešpolje, (put za industrijsku zonu), za što joj je tadašnji Općinski sekretarijat za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu Lištica izdao rješenje broj:03/10-475-375/85.

DOKAZI: Rješenje

Nakon dobivanja tog rješenja moja pokojna majka je od trenutka dobivanja tog rješenja 1985.godine pa sve do svoje smrti (2006.godine), u više navrata pismenim i usmenim putem tražila provedbu tog rješenja u Službi za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar ,te u zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda Lištica, a potom i u općini Široki Brijeg, ali joj to navedene službe nisu htjele učiniti, premda je to rješenje davno postalo pravomoćno, (na njega više nije moguće ulaganje nikakvog redovnog ali ni izvanrednog pravnog lijeka).

Poradi napomene to zemljište neiskorišteno stoji i dan-danas, i na njemu smo ja i moja pokojna majka posadili šipke, koji su tu i danas, i za što imamo mnoštvo svjedoka koji će svjedočiti za nas u sudskom postupku koji je u tijeku protiv grada Širokog Brijega.

Nakon njene smrti ja sam preuzela na sebe provedbu tog rješenja na mene kao zakonskog nasljednika, jer je moja pok. majka svojom izjavom ovjerenoj u Općinskom sudu u Širokom Brijegu dana 13.02.1986.godine meni poklonila zemljište koje je dodijeljeno 14.08.1985.godine od strane Općinskog sekretarijata za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu broj:03/10-474-375 u istim tim službama, no ni meni nije udovoljeno, premda sam se ja tijekom svih godina ove moje borbe uvjerila kako navedene službe i njihovi voditelji rade čisti kriminal koji još uvijek nije sankcioniran jer imaju čvrstu „zaleđinu“ od stranke na vlasti a ona je HDZ BiH.

DOKAZI: Izjava moje pokojne majke od 13.02.1986.godine

Služba za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar zajedno s voditeljem te službe, je načinila niz nezakonitih radnji pa čak i kaznenih djela vezano za imovinu mog pokojnog oca u k.o. Knešpolje gdje su od 4 parcele načinili njih 7, koje su isparcelizirali bez ikakvog opravdanog razloga osim zbog razloga poznatih njima i njihovim klijentelističkim i interesnim skupinama kojima pogoduju godinama.

Ta služba i voditelj te službe nisu mogli ništa učiniti bez svesrdne pomoći Zemljišno-knjižnog ureda u Širokom Brijegu i pojedinih djelatnika tog ureda, pa i samog voditelja tog ureda.

Da bi paradoks bio veći navedena služba u općini je uzurpirano zemljište površine 300 m2 od 14.08.1985.godine(koje joj je dodijeljeno od strane Općinskog sekretarijata za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu Lištica), a koje glasi na moju pokojnu majku prebacila na mog pokojnog oca, a on je umro 25.06.1978.godine,(prije nego je moja pok. majka dobila uzurpirano zemljište) zbog čega sam izrazila negodovanje u toj službi kod njihovog voditelja ali ta činjenica stoji i dan-danas kao da se obraćam gluhim i slijepim osobama.

Isto tako netko je pokrenuo ostavinsku raspravu iza mog pok. oca poradi rješavanja naknadno pronađene imovine upisane u posjedovni list broj 37.k.o.Knešpolje na kojemu su poimenice navedene određene k.č. među kojima je i k.č.161.k.o.Knešpolje koja je upisana na posjedovnom listu broj 37.kojeg sam teškom mukom dobila u Katastru grada Širokog Brijega od prije 1990 godine a ne kojem posjedovnom listu je upisan moj pokojni otac gdje se površina te k.č.161.k.o.Knešpolje u potpunosti slaže s uzurpiranim zemljištem koje je moja pokojna majka dobila rješenjem iz 1985.godine.

No, ta k.č.161.k.o.Knešpolje je pridodana ukupnoj površini od 1285 m2 na posjedovnom listu broj 37.Katastra Širokog Brijega od 07.01.2021.godine na kojem je kao posjednik upisan moj pokojni otac

DOKAZI: Posjedovni list broj 37.od 07.01.2021.godine

Ta površina zemljišta od 1285 m2(kuća, zgrada i dvorište) na tom posjedovnom listu broj 37.pripada k.č.161.k.o.Knešpolje premda s tom k.č. nema nikakve sveze jer je ta k.č. vezana za uzurpirano zemljište od 300 m2 koje je moj majka dobila 1985.od tadašnje općine Lištica.

Na ostavinsku raspravu o naknadno pronađenoj imovini iza mog pokojnog oca u koju je uključen posjedovni list broj 37.u kojemu je bila i sporna k.č.161.k.o.Knešpolje pozvani su svi zakonski nasljednici mog pok. oca pa čak i njegova kćerka iz prvog braka premda je ona zajedno s drugom djecom iz njegovog prvog braka već 10.10.1983.godine namirena za što posjedujem materijalne dokaze, Rješenje o nasljeđivanju iza mog pok. oca broj:O.86/83 , kao i zapisnik s izjavama nasljednika iz 1987.godine i sve je to provedeno u katastru i zemljišnim knjigama, na kojoj raspravi sam se ja usprotivila o raspravljanju te imovine navodeći da su djeca iz prvog braka mog pok. oca namirena, i da k.č.161 u posjedovnom listu broj 37. nikako nije mogla biti predmet te ostavinske rasprave jer je moj otac umro 1978.godine a pokojna majka dobila 300 m2 1985.godine i na sve to sam ukazala tadašnjoj sutkinji Općinskog suda u Širokom Brijegu Jeleni Gavran, no ona je donijela Dopunsko Rješenje o nasljeđivanju broj:64 0 O060126 21 O dana 09.12.2022.godine u kojemu je mene upozorila kako imam pravo podnijeti tužbu u zakonskom roku ukoliko nisam zadovoljna njenim rješenjem, što sam propustila učiniti u zakonskom roku jer mi tadašnji odvjetnik kojeg sam angažirala za taj predmet nije na to upozorio .

DOKAZI: Rješenje o nasljeđivanju iza mog pok. oca iz 1983.godine

No, i pored toga opravdano držim kako sutkinja Jelena Gavran nije mogla donijeto onakvo protuzakonito dopunsko rješenje o nasljeđivanju jer sam joj ukazala i predočila dokaze kojima sam dokazala kako predmet rasprave nije mogao biti posjedovni list broj 37.na kojemu je upisana k.č.161.

Isto tako na tu raspravu o naknadno pronađenoj imovini nije pristupila kćerka iz prvog braka mog pokojnog oca te joj je sud dodijelio njen zakonski dio što je također nemoralno od nje jer je ona 1983.godine u potpunosti namirena što sam već navela prije.

DOKAZI: Dopunsko rješenje o nasljeđivanju iza mog pok. oca od 09.12.2022.godine,

Na to Dopunsko rješenje o nasljeđivanju ja sam izjavila žalbu Županijskom sudu u Širokom Brijegu osporavajući ga iz svih zakonski dozvoljenih sredstava ali me je i Županijski sud u Širokom Brijegu odbio ponavljajući navode Općinskog suda u Širokom Brijegu ne uvažavajući niti jedan moj navod.

DOKAZI: Rješenje Županijskog suda

Ipak ja sam i pored toga podnijela Reviziju Vrhovnom sudu FBiH u Sarajevu kako bih osporila rješenje Županijskog suda u Širokom Brijegu i ta je Revizija u rješavanju.

Ovdje sam također dužna napomenuti kako sam zatražila od navedene službe Katastra u gradu Širokom Brijegu i zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda u Širokom Brijegu da mi izvrše identifikaciju nekretnine u površini od 300 m2 koju je moja majka dobila kao uzurpant 1985.godine isti mi nisu htjeli odgovoriti na moje pismene zahtjeve, da bi oni konačno na zahtjev mog prijatelja dali određene podatke koji ne odgovaraju stvarnom stanju jer se k.č. koje su navedene u njihovim dopisu nalaze na sasvim drugom mjestu u k.o. Knešplje, zapravo kod moje stare kuće koju sam preuredila svojim vlastitim sredstvima i koju koristim, kod koje nikada nije izvršena nikakva uzurpacija zemljišta, već na putu za industrijsku zonu u k.o. Knešpolje sukladno navedenom rješenju općinskog sekretarijata za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu općine Lištice iz 1985.godine.

Napominjem kako sam svaki put uz svoje zahtjeve navedenim službama plaćala na desetine KM nekih upravnih pristojbi, da bi na kraju dobila ništa umjesto nečega što mi treba.

Sve ove prljave rabote navedene službe su radile ispod stola zbog čega su nama djeci iz oba braka ostavili grdne probleme, i gdje neki od njih neovlašteno ograđuju, i izgrađuju objekte na nekretninama koje pripadaju meni i mojoj braći, od kojih je najžešći tzv “hrvatski branitelj“ RVI od 70% i dobitnik trolista u Njemačkoj na dul-dungu gdje je branio Herceg-Bosnu, naš rođak s očeve strane iz Knešpolja koji je na našoj nekretnini uzurpirao dio i izgradio određene objekte za koje smatra kako su njegovi 1/1 bez ikakvih valjanih materijalnih dokaza.

Zbog svih tih razloga ja sam bila primorana angažirati drugog odvjetnika(ovaj put iz Mostara), i putem tužbe za utvrđenje istjerati pravdu na čistac, premda duboko svjesna kako je pravda voda duboka , i jako skupa jer košta života i živaca, a poglavito financijski, no ja nemam izbora jer moram braniti svoju očevinu koja je napadnuta od lešinara koji je nisu zaslužili.

Isto tako moja borba će se voditi na dva kolosijeka: protiv napadača na očevu imovinu i navedenih gradskih službi u Širokom Brijegu koji im pogoduju uz pomoć korumpiranih odvjetnika i notara, za što imam sve materijalne dokaze.

Koliko god moja borba bude trajala neću odustati jer branim časno očevo prezime, zapravo prezime svih naših Knežepoljskih otaca koji su branili svoju djedovinu od svih osvajača kojih je povijesno gledano bilo na pretek, a sada su ti osvajači moji bliži rođaci uz pomoć navedenih službi grada Širokog Brijega.

S vjerom u Boga i vjerom kako pravda ipak postoji i na ovoj zemlji premda vrlo teško ostvarljiva ja sam krenula u boj za svoj mir, ali i mir moje obitelji dugoročno gledano.

Podaci o autoru izjave poznati uredništvu portala OTPOR.Media, kao i nadležnim službama grada Širokog Brijega

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.