Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO/FOTO: Postavljen brončani kip svetog Ivana Krstitelja u Knešpolju: Uzbuđenje i radost mještana

Povodom blagdana svetog Ivana Krstitelja i uoči svete mise Uočnice u Knešpolju, brojni vjernici i hodočasnici imat će priliku vidjeti novopostavljeni trajni kip svetog Ivana Krstitelja u prirodnoj veličini na kamenu vrela Crnašnice ispred koje će se održati tradicionalna sveta misa s početkom u 22 h. Tom prilikom će kip blagosloviti biskup mostarsko-duvanjski msgr. Petar Palić.

Dolazak kipa iz prve profesionalne umjetničke ljevaonice u BiH, Ljevaonice umjetnina Jurkić iz Donje Tramošnice, uzbuđeno je dočekalo desetine mještana Knešpolja koji su ovaj trenutak godinama čekali, a samom postavljanju nazočio je i župnik fra Valentin Vukoja.

Kako smo doznali, cjelokupna investicija izrade i postavljanja ovog brončanog kipa težine 250 kg koštala je oko 30.000 KM.

Osim brojnih mještana, najzaslužniji za ovaj projekt, kao i svo dosadašnje uređenje oko vrela Crnašnice, mogu se pridodati članovima Eko udruge Crnašnica, koji su doslovno preporodili ovo područje u vizualnom i privlačnom smislu za brojne sugrađane i, vjerujemo, buduće hodočasnike. Samo da se još grad Široki Brijeg angažira i mještanima dovede gradsku vodu te zaustavi dotok onoga što ne dolikuje jednom vrelu, ovo bi mogao biti jedan od najljepših dijelova Širokog Brijega u ekološkom smislu.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.