Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Stigla dva puna kamiona trave na Pecaru, doći će ih još, napokon će mnogi biti sretni!

U malom gradu Širokom Brijegu, gdje su nogomet i lokalna politika neraskidivo povezani, jedna od najvažnijih institucija bila je nogometni klub Široki Brijeg. No, kao što to obično biva u ovakvim pričama, čak ni utemeljeni planovi nisu jamstvo za uspjeh.

Sve je započelo obećavajuće. Rekonstrukcija terena na stadionu Pecara početkom listopada 2023. godine najavljena je kao veliki događaj. “Novi travnjak, nova era” – glasio je moto koji je trebao zavladati gradom. Financijska podrška stigla je iz raznih izvora, uključujući UEFA-u i Nogometni savez BiH. Grad i klub obećali su svoj dio financijskog tereta.

FOTO: Mili Marušić

Rok od 75 dana za izvođenje radova brzo je postao tek fikcija. Kao i uvijek, njihova obećanja bila su samo puste riječi za javnost. Umjesto novog travnjaka, na stadionu su se mogla vidjeti samo gola i izorana zemlja. Nogometaši Širokog Brijega bili su prisiljeni ostatak sezone igrati domaće utakmice na tuđim terenima, što je izazvalo nezadovoljstvo među njima i navijačima.

Kako je vrijeme prolazilo, stadion Pecara postao je očit simbol nepouzdanosti izvođača radova.

Teren je mjesecima čekao svoj dugonajavljivani travnjak, a kako je izgledao, zabilježio je i portal Vrisak.info u svojo video reportaži iz 11. mjeseca 2023. godine:

Navijači su se u međuvremenu počeli šaliti kako bi bilo lakše srušiti stadion i izgraditi novi nego dovršiti započeti posao na vrijeme. Pitali su se je li možda lakše organizirati izgradnju travnjaka na stadionu Camp Nou u Barceloni nego u Širokom Brijegu, i je li bolje posaditi duhan, salatu ili luk. Kako je vrijeme prolazilo od davno planiranog roka postavljanja travnjaka, mašta je radila svašta.

FOTO: Mili Marušić

Dok su se lokalni “gospodarstvenici” uhodavali u svojim novim ulogama u nogometnom klubu, vrijeme je prolazilo, a navijači su se pitali hoće li ikada vidjeti svjetlost na kraju tunela, odnosno zelenu travu na stadionu Pecara.

FOTO: Mili Marušić

Napokon je stigao i taj dan. Nakon nešto više od osam mjeseci, prvi kamioni s travom stigli su na Pecaru, ove nedjelje, 23. lipnja 2024. godine. Dva kamiona trave istovarila su svoj teret, a vrijedno društvo započelo je s njihovim postavljanjem. Kako smo doznali, očekuje se još 16 kamiona koji će stići u narednim danima. Nadamo se da ćemo već u narednoj sezoni na stadionu Pecara moći gledati kvalitetniji i bolji NK Široki Brijeg.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.