Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Ministrice Perić, čini se da netko od vaših uposlenika opet spava na poslu!

Čini se da je netko u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH zaspao, slikovito govoreći, prilikom izdavanja javnog poziva.

Dana 26.06.2024. godine, u Narodnim novinama ŽZH objavljen je javni poziv za sport i kulturu, a prijave za financijsku pomoć su otvorene na 15 dana. Problem je nastao jer je rok za prijave objavljen jednog datuma u Narodnim novinama, drugog na web stranici te trećeg na društvenim mrežama Ministarstva.

Ne bi to bio toliki problem da svi imaju pristup službenim novinama, što nije slučaj. Naime, osim osoba iz institucija, rijetko tko ima pristup Narodnim novinama, a taj pristup se dodatno plaća.

Za one koji su pratili web stranicu Ministarstva, javni poziv je službeno objavljen tek 28.06.2024.,

dok je za one koji su pratili društvene mreže, poziv objavljen još kasnije, 02.07.2024.

Velik broj potencijalnih prijavitelja vodi se isključivo informacijama sa službene web stranice ili društvenih mreža. Mediji su također prenijeli da je javni poziv objavljen kasnije nego što je stvarno bio objavljen u Narodnim novinama.

Zbog nečije nemarnosti, mnogi sportski klubovi i kulturne manifestacije mogli bi ostati bez dodatnih financija. Postavlja se pitanje, za koga je onda javni poziv uopće raspisan?

Osim problema s rokom, nije se vodilo računa ni o tome da je prošlo pola godine i da su mnogi kulturni i sportski događaji već prošli. Nije čudo što ih u ŽZH možemo nabrojati na prste jedne ruke jer ljudi nemaju dovoljno sredstava za kvalitetnu organizaciju.

Zanimljivo je da su prošle godine veliki klubovi u Županiji predali netočnu dokumentaciju, pa je zbog toga otvoren novi rok za predaju pod pritiskom određenih osoba. Je li onda pošteno da se i ove godine otvori novi rok zbog očitog propusta nekoga iz Ministarstva?

Nadamo se da će netko iz Ministarstva reagirati, ispričati se ljudima te dati novi rok za predaju dokumentacije. Ovako zaista nema smisla i vodi u sumnju da je ovo namjerno učinjeno.

Za kraj, naglasimo kako se Ministarstvo prije nekog vremena pohvalilo novom web stranicom i obećanjem da će redovno obavještavati javnost o svojim djelatnostima. Međutim, ovo je primjer kako važne informacije nisu redovno objavljene na web stranici.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.