Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Nogometaši Širokog Brijega pobjedom protiv Željezničara krenuli u novu sezonu

Nogometaši Širokog Brijega su kao gosti na Grbavici pobijedili Željezničar rezultatom 1:0 u 1. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u prvom poluvremenu imao više od igre, ali Široki je poveo već u 13. minuti. Sjajno je Ćorić uposlio Ćavara koji je šutirao iz prve i matirao Muftića. Gol se provjeravao u VAR sobi, ali na kraju je zaključeno da nije bilo ofsajda.

Plavi su s druge strane opasno prijetili udarcima s distance preko Hiroša i Al Jabera, ali u oba navrata sjajno je intervenirao golman Širokog Tomić.

U nastavku je Široki prvi prijetio kada je Ćavar sa 16 metara šutirao pored gola, a potom je Željezničar propustio velike šanse preko Krpića i Cavnića, čije udarce je zaustavio izvanredni golman Tomić.

Ćavar je iskosa pogodio stativu u 72. minuti i do kraja se rezultat nije mijenjao usprkos dobroj šansi Radovca u sudačkoj nadoknadi, pa je Široki zasluženo odnio sva tri boda.

U narednom kolu Željezničar gostuje Veležu, dok i Široki očekuje gostovanje Radniku.

Rezultat i strijelac:

Željezničar – Široki Brijeg 0:1 (Ćavar 13′)

“Prvo, iskoristio bih priliku čestitati mojim igračima. Uvijek je bitno otvoriti prvenstvo pobjedom, pogotovo ovdje na Grbavici, ova pobjeda je slatka. Mislim da je otvaranje utakmice bilo dosta dobro s naše strane, postigli smo i pogodak. Drugo poluvrijeme je bilo loše u prvih petnaestak minuta, opasno smo živjeli, Željezničar je imao neke dobre prilike. Kasnije smo, eto, rutinerski uspjeli privesti utakmicu kraju. I mi i Željezničar imali smo veliki broj odlazaka, tako da to nije lako posložiti, svakako treba vremena. U sportu nema vremena, možeš ga jedino malo kupiti, produžiti, dobrim rezultatima. Objektivno ga nema. Puno igrača je došlo, trebat će još rada da neke stvari dođu na svoje”, kazao je trener Toni Karačić nakon pobjede u derbiju na Grbavici.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.