Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Treću godinu zaredom HŠK Zrinjski igrat će play-off jednog Uefinog natjecanja

Treću godinu zaredom HŠK Zrinjski igrat će play-off jednog Uefinog natjecanja. Ove sezone Plemići su došli do play-offa pobijedivši Botev u uzvratu s 2:0 i tako nadoknadili 1:2 iz prve utakmice.

Pred punim tribinama i u nemogućim uvjetima, na temperaturi preko 30 stupnjeva, Zrinjski je svladao Bugare golovima Nardina Mulahusejnovića u prvom dijelu i Tomislava Kiša u drugom, te zasluženo ide dalje.

Zrinjski će idućeg tjedna gostovati u Portugalu, budući da je Vitoria Guimaraes u prvoj utakmici kod Zuricha riješila pitanje prolaza.

S igračem više Zrinjski je uspijevao sabiti Botev na njegovu polovicu, ali u prvih 20 minuta stvorio je samo jednu priliku kada je Mario Tičinović tukao lijevom nogom, no lopta je prohujala pokraj desne vratnice.

U 66. minuti i Malekinušić je u prilici, no ni on nije bio precizan.

Trener gostiju Dušan Kerkez pokušao je s nekoliko izmjena malo prodrmati svoj sastav koji kao da je bio omamljen mostarskom vrućinom i Botev je između 70. i 75. minute imao malu inicijativu, ali nije ništa uspijevao napraviti.

Nakon toga opet smo imali razdoblje bez nekih događanja i onda je u 83. minuti stadion opet eksplodirao. Mario Ćuže poslao je jednu loptu po travi a Tomislav Kiš, koji je u 63. minuti ušao umjesto Mlinara, laganim udarcem pogađa lijevi donji kut.

Bila je to akcija kao s treninga, ali i akcija koja je u tom trenutku slala Zrinjski u play-off na noge Vitoriji Guimaraes.

Bugari su s igračem manje morali sve baciti u napad i u prvoj od šest minuta sudačke nadoknade došli su do pogotka, no pogodak njihovog novog igrača Vinnija Tribouleta poništen je zbog zaleđa Kamerunca.

Nakon zadnjeg zvidžuka pune tribine slavile su prolaz, a za dva tjedna na istom stadionu gostovat će, najvjerojatnije, portugalska Vitoria Guimaraes.

Bljesak.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.