Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

ČESTITAMO NA TRUDU!!! – Košarkaški savez BiH pred bankrotom zbog duga hotelu!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je pred bankrotom. Računi Saveza u BiH su blokirani zbog duga hotelu u okolici Sarajeva, koji s kamatama iznosi oko 170.000 eura. Zbog toga je sada upitno odigravanje utakmica košarkaških vrsta Hrvatske i Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo u studenom ove godine, ali i općenito opstanak košarke u BiH.

“Može se dogoditi da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići izravno na Europsko prvenstvo. Apeliramo na sve da nam pomognu da prebrodimo ovu krizu”, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare v.d. glavnog tajnika Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić.

Alihodžić, koji je i bivši košarkaš, dodao je da Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ne može isplatiti taj dug bez pomoći. “Došli smo u situaciju da ne možemo prijeći sljedeću prepreku. To je velik iznos, koji u ovoj situaciji ne možemo riješiti. Nama treba hitna pomoć”, dodao je.

Utakmice košarkaških reprezentacija Hrvatske i BiH trebale bi se igrati 21. i 24. studenog. U skupini E za Eurobasket 2015. nalaze se još Francuska i Cipar. Tri najbolje plasirane momčadi iz svake skupine idu dalje pa bi tako sve tri preostale reprezentacije ostvarile plasman u slučaju da BiH bude diskvalificirana.

Podsjetimo, prije nekoliko dana se pojavila informacija o sličnoj situaciji u Rukometnom savezu BiH. Taj savez je na rubu bankrota zbog nepodmirenog duga prema hrvatskom treneru Ivici Obrvanu (58). Portal SportSport.ba piše da Savez duguje Obrvanu 138.812 eura. Obrvan je bio izbornik muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine 2021. i 2022. godine.

Dugovi i dalje nisu podmireni pa bi moglo doći do gašenja rukometa u BiH: “Nisu riješena dugovanja s obzirom na to da nemamo sredstva, točnije uplatit ćemo dio dugovanja, tj. sredstva kojima raspolažemo.” Iz Rukometnog saveza BiH Obrvanu javljaju da će dio novca biti uplaćen do kraja mjeseca.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.