Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Zrinjski preko penala i VAR-a Posušju nanio prvi poraz

HŠK Zrinjski odigrao je i drugu utakmicu u Wwin ligi i došao do druge pobjede. Peto kolo prvenstva zatvorili su Zrinjski i Posušje, a domaćin je slavio 1:0 pogotkom Tomislava Kiša u 52. minuti.

Iako je skoro cijelo prvo poluvrijeme “opsjedao” gol Posušja Zrinjski je prvi šut u okvir gola imao tek u sudačkoj nadoknadi poluvremena. I bila je to najbolja prilika Zrinjskog. Nakon udarca Kiša lopta je došla do Slobodana Jakovljevića koji je pogodio, no vratar Galić ne spašava čisti pogodak.

Gosti su se u prvom dijelu orijentirali na obranu i to su radili odlično, a jedini put su zaprijetili kada je Vinko Rozić opasno šutirao iz slobodnog udarca, pa se vratar Marko Marić morao dobro pomučiti da izbaci loptu u korner.

Ipak, čim se krenulo u drugo poluvrijeme Zrinjski je brzo došao do vodstva. Negdje na rubu šesnaesterca gosti nakon duela pali su Mario Tičinović i Vinko Rozić, a sudac Darko Gedžić dosudio je jedanaesterac koji je potvrdio i VAR.

Vrlo siguran realizator bio je Tomislav Kiš. Bila je to 52. minuta, a par minuta kasnije jedna bizarna situacija. Na aut liniji spreman da uđe u igru ​​bio je Karlo Kamenar, niti sekunde prije nego što je četvrti sudac dao znak da Kamenar može ući, trener Posušja Vranešević je neobjašnjivo povukao Kamenara nazad i poništio izmjenu.

Kamenar je ipak ušao u igru ​​nešto kasnije, jer je njime Posušje pokušalo napokon nešto ofenzivnije, no nije uspjelo izbjeći prvi poraz. Upravo je Kamenar imao najbolju priliku, no njegov udarac glavom za centimetar je promašio vrata Zrinjskog.

Zrinjski i Posušje sada idu na stanku, a nakon njega Plemići će odigrati dvije utakmice – zaostalu sa Slogom te nakon njegovog derbija prvenstva s Borcem.

Bljesak.info

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.