Subota, 21 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

HSP BiH grada Širokog Brijega: “Nikada narod ne smije dići ruke od sebe“

Veliki Njemački pisac Johann Wolfgang von Goethe je jedne prilike napisao:

Dok nam se primiču još jedni lokalni-općinski izbori u BiH zakazani za dan 06.listopad 2024.godine vladajuće stranke i one oporbene u Širokom Brijegu su se razletjeli po terenu promovirajući što bi i kako oni učinili na „boljitku“ žitelja Širokog Brijega.

HDZ BiH kao decenijska vladajuća stranka hrvatskog naroda na svim razinama vlasti u Širokom Brijegu, ŽZH pa, FBiH pa čak i BiH koja ima najmanje briga oko logistike i financija obilazi MZ s kandidatima za novo GV, još jedno kraće vrijeme gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, te novim kandidatom za to mjesto Ivom Pavkovićem, novim kandidatom za GV Vilsonom Crnjcem ponavljaju uobičajene fraze što su do sadašnjih mandata u Širokom Brijegu učinili a taj svoj kontinuitet imaju namjeru nastaviti i dalje vjerujući u apsolutnu pobjedu i na ovim izborima.

Oporbene stranke svaka na svoj način promovira svoj predizborni program koji se može svesti na jednu rečenicu kako će oni svesti događanja u Širokom Brijegu pod okrilje zakona dok niti jedna stranka osim HSP BiH ne nudi nikakve konkretne poteze kako bi se u Širokom Brijegu konačno počeo primjenjivati zakon, odnosno kako bi se sva događanja u Širokom Brijegu svela pod okrilje zakona.

Stranka HSP BiH za ove lokalne izbore biračima u Širokom Brijegu nudi konkretne prijedloge koje će svi njihovi kandidati u koji uđu u GV promovirati stručno, kompetentno, dosljedno i ustrajno.

Već odavno je i pticama na grani jasno kako u Širokom Brijegu, ŽZH pa i u cijeloj FBiH svih ovih godina vlada jednoumlje koje je tek nastavak onog bivšeg zločinačkog komunističkog sustava, te se na sva javna mjesta u Širokom Brijegu i na višim razinama vlasti hrvatskog naroda postavljaju podobni a ne sposobni kadrovi, što je jedna od glavnih značajki stranke na vlasti HDZ BiH.

Upravo zbog tih razloga tisuće naših mladih, Branitelja u godinama pa čak i članova njihovih obitelji je napustilo ove prostore i Široki Brijeg upravo zbog klijentelističkog, uhljebničkog i rodijačkog sindroma koji je zarobio Hrvate Širokog Brijega i šire.

Iz razgovora s onima koji su napustili svoja vjekovna ognjišta da se zaključiti kako se mnogi od njih nemaju namjeru vraćati na svoja ognjišta jer im se gade ljudi na vlasti i sve što oni predstavljaju.

Nije lako zaključiti kako im se gade predstavnici stranke HDZ BiH jer su oni na vlasti a ne stranka HSP BiH ili neka druga oporbena stranka. Zanimljivo je kako bi se to gađenje nastavilo i prema svakoj drugoj stranci u Širokom Brijegu pa čak i u BiH ukoliko i se neka od njih dočepala vlasti ili barem dijela vlasti a upravo zbog proširenog virusa od onih koji su do sada vladali Širokom Brijegom i ovim prostorima.

Oni koji su ostali živjeti u Širokom Brijegu se mogu podijeliti na dvije skupine: Oni koji imaju i oni drugi koji se bore imati a ne mogu.

Među one koji se bore imati uvukao se upravo virus kojeg je nagovijestio veliki Goethe kako je najveće zlo za narod ako on digne ruke od sebe a to se upravo i događa među hrvatskim narodom.

Dosta njih je ne samo diglo ruku od sebe već je diglo ruku na sebe a poglavito među braniteljskom populacijom jer su doživjeli potpuno razočarenje od predstavnika vlasti svog naroda, opet HDZ BiH koji su ih iznevjerili i ostavili da žive i umiru u bijedi, upravo onako kako je rekao prorok sirah u Knjizi Postanka: “Najgore zlo koje se može dogoditi državi je ako ona dopusti da joj Branitelji žive i umiru u oskudici“.

Dobar dio hrvatskog puka u Širokom Brijegu pa i u BiH je obolio od Stokhmolskog sindroma u kojemu žrtva nasilnika brani tog istog nasilnika.

Neki predstavnici izvršne “paličarske“ vlasti u Širokom Brijegu i šire su oboljeli od Luciferovog sindroma kojeg dobivaju predstavnici vlasti koji imaju za pasom palicu i pištolj te nakon toga umisle kako su Bog i batina gdje to prvo(Boga)zaboravljaju a drže se batine koju dijele bez imalo grižnje savjesti onima koji im dođu pod “šake“.

Dignuvši ruku od sebe hrvatski narod u BiH pa i u Širokom Brijegu je zapravo nagradio stranku HDZ BiH da „večno“ vlada na ovim prostorima.

Dignuti ruke od sebe zapravo znači slijedeće:

-ne izlaziti na izbore,

-glasovati za stranku HDZ BiH,

-šutjeti na krađu i kriminal vladajuće stranke i svih onih koji se uz njih šlepaju,

-trpjeti a ne progovoriti u svakoj prigodi o nepravdi koja svoje izvorište ima u vladajućoj stranci,

-ne boriti se i rukama i nogama protiv svih nezakonitosti koje se čine od vladajuće stranke i onih kojima oni pogoduju,

-po potrebi im blokirati institucije vlasti jer otpor je dužnost kad nepravda postane zakon.

-povući se u osamu, premda ste bili lavovi u vrijeme Domovinskog rata i tamo činiti dok miševi kolo vode po gradu i njegovim institucijama.

Upravo zbog tih razloga stranka HSP BiH je ponudila svojih 8/osam kandidata/kinja kako bi zaustavila pučane Širokog Brijega od ubilačke namjere: “dizanja ruke od sebe“.

Ono što vam kandidati naše stranke mogu obećati za ove izbore sadržano je u sloganu utemeljitelja stranke prava dr. Ante Starčevića: “Bog i Hrvati!“, a iznad tog slogana za hrvatski narod nema ništa i ne smije biti ništa.

Slijediti ćemo Božje zakone ,i izvornu volju hrvatskog naroda vezanu za te zakone, a to je recept koji dobiva i pobjeđuje u svim bitkama i ratovima.

Recept koji ne poznaje poraze, prevaru, utaju i izdaju.

Stoga ukoliko među kandidatima HSP BiH za lokalne izbore u Širokom Brijegu prepoznajete odista one koji vas neće iznevjeriti nikada ni po koju cijenu dat ćete im svoje povjerenje na ovim izborima, a poglavito pažljivo iščitavajući sve stavke našeg programa koje smo vam već prije ponudili a koje nisu zadnja riječ koju ćemo vam ponuditi.

Ima toga još ali nije u redu odmah baciti sve karte na stol.

HSP BiH grada Širokog Brijega

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.