Ponedjeljak, 23 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Skromnost i liderstvo Žarka Lasića oduševili građane na skupu HDZ 1990 u Jarama

U Jarama je održano predizborno druženje stranke HDZ 1990 Široki Brijeg, na kojem su predstavljeni program stranke i kandidati za Gradsko vijeće, a posebnu pozornost privuklo je predstavljanje Žarka Lasića, kandidata za gradonačelnika Širokog Brijega.

Ovo okupljanje može se smatrati značajnim, jer je na jednom od skupova oporbene stranke, koja ozbiljno izaziva lokalnu vladajuću strukturu, nazočio zavidan broj građana. Tako da ovaj pozitivan odaziv ukazuje na to da su promjene u Širokom Brijegu možda uskoro i moguće, a građani su spremni podržati nove političke opcije koje donose svježu energiju.

Uvodni govor održao je Josip Pinjuh, predsjednik širokobriješkog ogranka HDZ 1990, koji je u Gradskom vijeću Širokog Brijega proveo osam godina. Istaknuo je svoje dosadašnje zalaganje za dobrobit građana te najavio kako će, ukoliko bude opet izabran, nastaviti raditi na projektima koji su mu prioriteti. Njegova posvećenost i iskustvo predstavljaju važan faktor.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, svojim je govorom ohrabrio prisutne i pohvalio stranačke kolege zbog hrabrosti da se suprotstave vladajućoj strukturi. Zahvalio svima na ovolikom dolasku. Javno ispričao se za sve ranije propuste njegove stranke i žestoko kritizirao korumpiranost HDZ-a BiH, naglašavajući kako je došlo vrijeme za promjene. Njegove riječi su posebno odjeknule kada je istaknuo volju jednog običnog čovjeka iz Jara, koji teži vratiti ponos i dostojanstvo Širokom Brijegu.

Nakon Cvitanovićevog govora, uz gromoglasan pljesak, na pozornicu je izašao Žarko Lasić, kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega. Lasić je osoba s besprijekornom prošlošću, koja iza sebe ima bogato iskustvo i sve potrebne kvalitete da uspješno vodi Grad. Njegovo predstavljanje dodatno je motiviralo prisutne, a u narednim danima građani će imati priliku bolje ga upoznati.

Jedan od najzanimljivijih i najdojmljivijih trenutaka tijekom ovog predizbornog skupa bio je kada je Žarko Lasić, kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega, još jednom pokazao svoju skromnost i poniznost. Za razliku od mnogih dosadašnjih lidera, koji bi odmah nakon službenog dijela sjeli za stol i posvetili se hrani i piću, Lasić je napravio nešto posve neočekivano. Odlučio je obići sve prisutne na skupu, svakome pojedinačno zahvaliti na dolasku i pruženoj podršci.

Ovaj čin, toliko je rijedak u posljednjih nekoliko godina, govorimo iz iskustva jer pratimo godinama razne političke kampanje svih stranaka na ovom području i ovom “malom gestom” pokazao se kao osoba koji cijeni ljude i njihove napore, stavljajući ih na prvo mjesto, a što je značenje posvećenosti zajednici i spremanosti za promjene koje građani očekuju.

Sljedeća prilika za građane biti će već u utorak, 24. rujna 2024. godine, u 15 sati u objektu „Kutak sreće“ na adresi Matije Gupca 10c u Širokom Brijegu, gdje će se održati predizborna debata. Očekuje se nazočnost Žarka Lasića i njegova protukandidata iz HDZ-a BiH, Ive Pavkovića. Građani će tada imati priliku izravno i anonimno postavljati pitanja kandidatima, čime ćemo dobiti još jasniji uvid u njihove programe i planove za budućnost Širokog Brijega.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.