Petak, 27 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

HSP grada Širokog Brijega: Uvreda predstavnicima sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH od Predraga Čovića je ubijanje zdravog razuma

Nakon što se Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke oglasio u srijedu 25.rujna 2024.godine novim priopćenjem za javnost u kojemu stoji kako je Predsjednik Vlade njihov Nezavisni sindikat počastio riječima:“Svakako već dobivate više nego što zaslužujete“,dok je u nizu svojih nastupa po seoskim manifestacijama ovog ljeta znao reći kako je:“prosvjeta najveći i najskuplji problem ove županije“,Vlada ŽZH je njima dostavila svoj odgovor u kojemu je nešto blaža retorika prema njima.

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama je oštro odgovorio na njegove izjave govoreći kako je plaća profesora u srednjim školama ŽZH u prosjeku od 1.300,00 do 1.600,00 KM što u prijevodu, odnosno pretvoreno u EUR iznosi od 650 do 800 EUR-a. To je zapravo iznos kojim se u zemljama EU može iznajmiti manji stan za potrebe onih koji su od ovog ovdje iznosa plaća pobjegli tamo.

Imajući u vidu kako plaće i ostalih uposlenih djelatnika u ŽZH u Javnom i privatnom sektoru ne odudaraju od ovakvih plaća gdje su neke i znatno niže od ovih, a ima i viših od ovih a one se odnose upravo na predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u ŽZH, njenim općinama i gradovima, među kojima ima dosta onih koji nisu znanje stekli redovnim školovanjem već kupovinom diploma „ispod stola“ a među njima je i prozvani Predrag Čović, premda je svima poznato kako se on redovno školovao i završio studij, potpuno je neprimjereno i licemjerno od Predsjednika Vlade davati izjave kako oni „dobivaju više nego li zaslužuju“,odnosno kako su oni „najveći i najskuplji problem ove županije“,te kako su oni uspjeli ishoditi Kolektivni ugovor ucjenama“.

Valjda je svima u svijetu jasno kako je prosvjetna djelatnost jedna od najznačjnijih djelatnosti koje ima svaka država ovog svijeta jer se u njoj stječe i dobiva znanje godinama mukotrpnog učenja, školovanja i doškolovanja, a to znanje se kasnije reflektira u Javnom i privatnom sektoru od kojeg ovisi budućnost svake normalne i ekonomski razvijene države.

Onaj tko dezavuira, minimalizira, opstruira, umanjuje, omalovažava i svojim djelima konačno kažnjava prosvjetne djelatnike i njihovu djelatnost čini zlo ne samo njima nego svima nama.

Nitko nikada neće reći kako prosvjetna djelatnost treba biti uzdignuta na pijedestal ljudskih vrednota premda je pri samom vrhu, no njih se nikako ne smije zapustiti i ponižavati jer oni to nisu zaslužili ni od koga.

Njih se dapače ne treba ni bojati i doživljavati kao najveći „problem ove županije“jer to nije istina.

Istina je zapravo u nečemu drugom. Oni samo očekuju jednakopravan tretman s mnogim drugim djelatnostima u ŽZH koje su plaćenije od njihove djelatnosti premda je visina plaće od koji 650 do 800 EUR mizerija i uvreda zdravom razumu koji bi konačno u ovoj županiji koja se preko svojih političkih predstavnika zna pohvaliti kako je među najrazvijenijim u FBiH trebao proraditi i omogućiti ne samo prosvjetnim djelatnicima povećanje plaće na kojih 1.200 EUR do 1300 EUR u ovom trenutku i ne samo njima već svima koji participiraju u proračunu ŽZH, pa čak i u privatnom sketoru.

Resursa i mogućnosti za to ima ukoliko uzmemo zdravo za gotovo i povjerujemo kako je ovo jedna od“najrazvijenijih sredina“ u FBiH kako se Predrag Čović i njegovi poltroni znaju često pohvaliti.

Ukoliko Predrag Čović i ekipa oko njega iznađu načina za takve plaće prosvjetnih djelatnika i ostalih onda će prestati i medijsko prepucavanje na liniji on i njegovi-Nezavisni sindikat prosvjetnih djelatnika u srednjim i osnovnim školama ŽZH.

Ukoliko pak oni ne iznađu načina za takve plaće svim djelatnicima proračuna ŽZH onda poštovani birači stranci HDZ BiH čiji je on predstavnik opet dajte povjerenje na svim izborima u BiH a prva prigoda su vam lokalni izbori u BiH zakazani za dan 06.listopad 2024.godine, kako bi on i „njegovi puleni“u HDZ BiH iznašli načina za povećanje plaća do predviđenog iznosa.

HSP BiH grada Širokog Brijega

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.