Petak, 27 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

HSP BiH grada Širokog Brijega: Jel moguće da ste zaspali na straži ili ste zavezali oči poštovani žitelji našeg grada?

Po mišljenju mnogih najveći živući glazbenik i domoljub među glazbenicima u RH, hrvatski Branitelj Marko Perković Thompson je nedavno objavio pjesmu “Ako ne znaš što je bilo“ u kojoj navodi između ostaloga i ovo: “Jel moguće da ste zaspali na straži, zakletva barjaku da više ne važi, jel moguće da ste zavezali oči i ne čujete tuđe korake u noći“…………. čiji stihovi bi se komotno najvećim svojim dijelom mogli primijeniti u predizbornoj kampanji mnogih političkih stranaka desne političke provenijencije među hrvatskim pukom pa i u predizbornoj kampanji HSP-a BiH grada Širokog Brijega.

Nitko nije slijep pored zdravih očiju jer je preočito kako je izlaznost na sve izbore u BiH negdje oko 28 do 30%,dok njih praktično 70% ne izlazi nikako na izbore, pa stoga imamo što imamo, političko jednoumlje koje vlada od završetka Domovinskog rata u BiH na prostorima na kojima većinom žive Hrvati pa tako i u našemu Širokom Brijegu.

Isto tako potpuno je jasno svima pa i pticama na grani kako je među tih tridesetak % onih koji izlaze na izbore njih najmanje dvadesetak % direktno ovisnih od vladajuće stranke HDZ BiH i oni moraju izići i glasovati za tu stranku zbog uzajamnosti njihovih odnosa u svakom pogledu. Druga je stvar da li svi među tim glasačima vjeruju politici “stožerne stranke“ u Hrvata.

U onih preostalih 10% glasača nalaze se u prvom redu umirovljenici kojih ima negdje oko 3 do 4% dok se preostalih 6 do 7% procenata glasača među Hrvatima koji izlaze na izbore nalaze oni koji pripadaju oporbenim političkim strankama.

Ipak ovdje su najzanimljiviji glasači stranci HSP BiH pa i svim oporbenim strankama onih 70% glasača koji nikako ne izlaze na izbore premda i od tog dijela biračkog tijela „politički mešetari“ iz stranke HDZ BiH ukradu dio glasova premda su oni fizički negdje daleko van zemlje ili pak pod zemljom, dok su neki svjesni kako će netko za njih glasovati izlazili oni ili ne izlazili iz svojih kuća na izbore u mnogim selima u okolici Širokog Brijega.

Ukoliko od 70% onih koji ne glasuju fizički nikada odbijemo one za koje netko iz HDZ BiH glasuje premda su oni u svojim kućama, ili pak onih koji su umrli, preostaje nam dakle kojih 60 do 65% glasača koji bi mogli znatno promijeniti krvnu sliku političkih prilika-neprilika u Širokom Brijegu.

Konačno tko su oni i gdje su?

Dobar dio tih glasača nije fizički u BiH već vani diljem svijeta kamo su otišli u potrazi za boljim i smislenijim životom koji im se ovdje ne nudi. Koji im ovdje konačno ne nudi ,a to se mora reći, decenijska stranka na vlasti HDZ BiH. Među tim glasačima odista ima onih koji bi i glasovali no, njihova biračka mjesta su udaljena negdje i po nekoliko tisuća km pa im se ne isplati glasovati, a zasigurno ne bi glasovali za stranku HDZ BiH ni na jednim izborima jer su ih oni zapravo i potjerali iz BIH svojom pogubnom politikom. Jedini način za njih je izmijeniti izborni zakon u BiH povećanjem biračkih mjesta u svijetu i omogućavanjem elektronskog glasovanja kojima se protive vladajuće stranke iz sva tri naroda u BiH.

Ukoliko pak odbijemo i taj broj glasača ostaje njih oko 40 do 45% koji žive u BiH i u Širokom Brijegu a ne glasuju nikako.

Među njima ima najviše iznevjerenih i razočaranih ljudi, Branitelja, nezaposlenih, invalida, kućanica, studenata, đaka, umirovljenika, socijalno ugroženih osoba kojima je pun kufer svega i ne vjeruju nikome više ništa pa bio on taman i Sin Božji koji se ponovno pojavio na zemlji.

I upravo oni gore stihovi Marka Perkovića Thompsona bi se idealno mogli primijeniti na ovu skupinu ljudi-glasača u Širokom Brijegu i upravo ćemo njima ispred stranke HSP BiH postaviti nekoliko pitanja pa neka s tim pitanjima žive i s njima neke umiru, a ona su:

1.Vjerujete li vi kako su sve stranke koje planiraju u ući u GV Širokog Brijega za ove lokalne izbore iste, a svi njihovi kandidati lopovi, prevaranti, licemjeri, izdajice, prevaranti, uhljebi, dupelisci, rektalni alpinisti, karijeristi, neradnici, kockari, šljokadžije, narkomani, uvlačiguzi odnosno oni koji će čim zasjednu u stolicu GV promijeniti svoju predizbornu retoriku i boriti se za sebe i s voje vlastite interese?

2.Jeste li svjesni kako ste vi vašim neizlascima na izbore postali izdajnici, zapravo veleizdajnici hrvatskog naroda u Širokom Brijegu i šire jer će vaše biračko pravo netko u noćnim satima izbora iskoristiti za sebe i svoje prljave političke ciljeve za što postoje bezbrojni dokazi?

3.Ovo pitanje je za istinske Branitelje: Jeste li vi preko noći postali uplašeni miševi kojima je netko utjerao strah u kosti a u vrijeme Domovinskog rata ste bili kao lavovi koji su svojom rikom tjerali strah u kosti neprijatelju koji nas je namjeravao satrati s lice zemlje.“Jel moguće da ste zaspali na straži…….,je moguće da ste zavezali oči…..?“

4.Zar ste prestali vjerovati kako se jedine demokratske promjene u društvu pa i u Širokom Brijegu mogu ostvariti na najdemokratskiji način koji postoji a on je izlazak na izbore?

5.Da li vas je ijedna politička stranka osim HSP BiH pozvala na izbore ovako kako vas pozivamo mi sada: “Iziđite svi na izbore i nemojte glasovati ni za koga pa ni za stranku HSP BiH ako su vam sve stranke iste, i ukoliko su vam svi programi stranaka isti pa i naš, samo vas molimo da vaše listiće prekrižite i napišete poneku prikladnu riječ kako vas srce nosi, i vi ste svoju građansku , moralnu dužnost i obvezu ispunili“.

6.Zar vam se vjera u Boga toliko poljuljala pa ne znate razlikovati dobro od zla, i to vam je zlo pokorilo misli, volju, dušu i srce i spremni ste prodati dušu vragu svome i prodati se onome koji vam ponudi više za pišljivih nekoliko desetina ili stotina KM kako ste to činili u vrijeme stranke Radom za boljitak?

Činite kako vas volja, ali „ što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće meni učinste!“ lijepo je zapisano u Evanđelju po Mateju(Mt 25,45).

Amen!

HSP BiH grada Širokog Brijega

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.