Petak, 27 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Iran zaprijetio Izraelu zbog napada na Bejrut

Iransko veleposlanstvo u Libanonu objavilo je da je izraelski napad na Bejrut opasna eskalacija koja mijenja situaciju i koja će “svojem počinitelju donijeti odgovarajuću kaznu”.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Naser Kanani rekao je da je napad “ratni zločin” za koji bi i Izrael i SAD trebali odgovarati, prenijeli su državni mediji.

“Taj barbarski napad, koji je izveden bombama koje je odmetničkom cionističkom režimu dao američki režim … očit je i neporeciv ratni zločin. Prema tome, američki režim također je sudionik zajedno s cionističkim režimom i mora odgovarati”, rekao je.

Izraelska vojska objavila je da je napala središnji Hezbolahov stožer u južnim predgrađima Bejruta.

Hezbolahova televizija al-Manar objavila je da su uništene četiri zgrade i da u višestrukim napadima ima mnogo žrtava, prenio je dpa.

Riječ je o najgorem napadu na Bejrut u gotovo godinu dana sukoba s Izraelom.

Čelnik Hezbolaha Hasan Nasralah bio je meta novog izraelskog napada na južna predgrađa Bejruta i izraelska vojska provjerava je li pogođen, objavio je američki portal Axios, pozivajući se na izraelski izvor.

Nasralah je živ, rekao je Reutersu izvor blizak oružanoj skupini.

Napad se dogodio nedugo nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao u govoru u UN-u da će nastaviti napadati Hezbolah u Libanonu, utrnuvši nade u prekid vatre koji bi mogao spriječiti sveopći regionalni rat.

OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.