Utorak, 1 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Kraljević odlazi, HDZ BiH predstavio nasljednike i planove za razvoj Širokog Brijega na posljednjem predizbornom skupu

Glavni predizborni skup vladajuće političke stranke HDZ BiH u Širokom Brijegu održan je ovog ponedjeljka u svadbenom salonu, gdje se okupio veliki broj gostiju, ispunivši dvoranu do posljednjeg mjesta. Među prisutnima su dominirali oni kojima je HDZ BiH pomogao prilikom zapošljavanja u državnim institucijama, kao i oni koji se nadaju da će na nadolazećim izborima osigurati svoje pozicije ili unaprijediti postojeće statuse unutar sistema, te oni koji su mislili nešto “gege” popiti i pojest.

Skup je imao sve karakteristike političkog spektakla, s glavnim ciljem promocije dosadašnjeg rada i budućih planova, kao i predstavljanja kandidata za nadolazeće lokalne izbore.

Jedan od najiščekivanijih trenutaka večeri bio je govor aktualnog gradonačelnika Širokog Brijega, Mire Kraljevića, koji se, nakon dvadeset godina neprekidnog vladanja, odlučio povući i ustupiti mjesto nasljedniku. Kao domaćin i prvi govornik, Kraljević je retrospektivno govorio o svim postignućima ostvarenim pod njegovim vodstvom, naglašavajući projekte koji su obilježili njegov mandat. Istaknuo je kako vjeruje da će se mnogi započeti projekti nastaviti i realizirati u budućnosti, posebno naglašavajući važnost kontinuiteta politike HDZ-a BiH za daljnji razvoj grada. Njegov govor bio je nostalgičan, ali s dozom ponosa na ono što je postignuto, dok je izrazio povjerenje da će njegov nasljednik nastaviti njegovim putem.

Nakon govora gradonačelnika Kraljevića, na skupu se predstavio i kandidat za predsjednika Gradskog vijeća, Vilson Crnjac. U svom govoru imao je previše riječi hvale za HDZ, toliko da je nadmašio pok fra Ševu u zahvali “dobročinitelju”, iako je veći dio njegovog izlaganja bio nejasan. Ipak, njegova želja za političkom funkcijom i utjecajem bila je očigledna. Kao nositelj liste, prisutnima je naglasio kako je lista sastavljena od “provjerenih i sposobnih ljudi” punih životnog iskustva koji su spremni nastaviti smjer kojim HDZ BiH vodi grad već godinama.

Novi kandidat za gradonačelnika, Ivo Pavković, predstavio je svoj program u nešto dužem izlaganju nego što je to uobičajeno za njega, što je u ovom slučaju bilo pohvalno. Spomenuo je brojne projekte koji su pred njim, uključujući infrastrukturna poboljšanja i ekonomski razvoj. Pavković je prihvatio ovu kandidaturu, pokazujući da je spreman preuzeti odgovornost za vođenje grada u narednom periodu.

Skup je kulminirao govorom akademika i doktora Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, koji je dao punu podršku Ivi Pavkoviću u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika te budućim mladim snagama, svjestan da je biologija počela činiti svoje. Čović je iskoristio priliku da zahvali Kraljeviću na njegovom dvadesetogodišnjem doprinosu, istaknuvši ga kao jednog od ključnih ljudi u razvoju Širokog Brijega. Istovremeno, uputio je Vilsonu Crnjcu dobronamjernu opasku da ne “miješa kruške i jabuke”, sugerirajući da se drži jasno definirane političke strategije, te naglasio kako Izborni zakon nije ključan, već da treba iskoristiti druge mogućnosti.

U svom govoru, Čović je naglasio važnost HDZ-a BiH kao neizostavnog političkog faktora, ne samo u Širokom Brijegu, već i na državnom nivou. Široki Brijeg je proglasio ključnom točkom hrvatskog identiteta, nazivajući ga “kolijevkom hrvatske politike” u Bosni i Hercegovini. Skup je završen velikim aplauzom prisutnih, ostavljajući dojam da je HDZ BiH spreman za nadolazeće izbore, s jasnom strategijom i podrškom svojih tradicionalnih glasača.

Nakon glavnih govora, uslijedilo je predstavljanje svih kandidata HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Širokog Brijega. Redom su izlazili na pozornicu, uz najavu i pljesak okupljenih gostiju.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.