Petak, 4 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Insajderske informacije iz HDZ-a BiH Široki Brijeg – Ustaljeni plan i mogući scenariji na dan izbora!

Poznato je da se širokobriješki HDZ već neko vrijeme nalazi u rasulu zbog pojedinaca koji, vođeni vlastitim egom i pohlepom, tu stranku pretvaraju u privatnu kriminalnu organizaciju. Iz ove situacije neće se lako izvući, jer su njihove nezakonite radnje zabilježene od strane vlastitih stranačkih kolega, koji čekaju pravi trenutak da ih prezentiraju javnosti i dostave nadležnim institucijama.

Iako su i sami sudjelovali u nekim nečasnim radnjama, pojedinci unutar stranke, svjesni da će neki od njih snositi posljedice (ali uvjereni da neće biti jednako pogođeni kao i njihovi nadređeni), polako izlaze u javnost s određenim informacijama. Neke od tih informacija proslijedili su portalu OTPOR.Media, a, kako kažu, i drugim mediji za koje vjeruju da nisu pod političkim utjecajem.

Iako smo već upoznati s većinom “procedura” vezanih uz izborne manipulacije, neki detalji su nam promakli. Međutim, “druga frakcija” HDZ-a BiH s područja ŽZH (čiji su izvori poznati redakciji OTPOR.Media) dostavila nam je nove informacije i pojasnila način na koji se provode izborne manipulacije.

Kako su nam rekli, čekali su zadnje dane kako bi nam dostavili ove informacije, kako bi se ekipa na biračkim mjestima mogla u potpunosti organizirati i kako se ne bi zadnji dan mijenjala. Planira se da njihovi članovi unutar biračkih odbora pokušaju iznutra suprotstaviti manipulacijama, za razliku od prethodnih izbora kada je sve odrađeno prema uputama “Središnjice”.

Izborni dan počinje 5.10.2024., kada od 9 sati u prostorije HDZ-a BiH u Širokom Brijegu dolaze predstavnici temeljnih ogranaka po novac koji će se dijeliti članovima biračkih odbora i promatračima ispred HDZ-a BiH. Tada dobivaju i upute o tome kako i koga “pogurati.”

  1. Raspored članova biračkog odbora: Obratiti pažnju na to tko dijeli listiće i tko potpisuje.
  2. Manipulacije s osobnim iskaznicama: Pokušava se dogovoriti s prvim glasačima da jedna osoba tijekom dana glasa za više članova obitelji.
  3. Prvi pokušaj manipulacije: Oko 14-15 sati, kada nema gužve, slijedi pokušaj ispunjavanja listića i njihovo ubacivanje u glasačke kutije.
  4. Prisiljavanje na izlazak: Oko 17 sati, kada izlaznost rijetko prelazi 30%, aktiviraju se telefoni i pokreće pritisak na građane da izađu na izbore.
  5. Napuštanje biračkog mjesta: Tijekom cijelog dana članovi biračkog odbora ne smiju napuštati mjesto, ni pod izgovorom ručka ili kave.
  6. Ponude manjim strankama: Nakon 19 sati kreće prava “igra”, kada se manjim strankama nudi određeni broj listića u omjeru koji ide u korist HDZ-a BiH. Ako to ne uspije, ide se na kupovinu i ocjenjivanje članova i promatrača koji nisu ispred HDZ-a BiH.

Kad se listići podijele, kreće križanje imena onih koji “trebaju proći.” Ako nešto izmakne dogovoru, tu je Gradsko izborno povjerenstvo koje će “ispeglati” sve što je potrebno da rezultat ide u korist HDZ-a BiH.

Mjesta na kojima će se ove manipulacije vjerojatno uključiti sva biračka mjesta u Širokom Brijegu, gdje postoji i najmanja mogućnost manipulacije, a posebnu pažnju treba obratiti na:

  • MZ Mokro
  • MZ Trn
  • MZ Lijeva Obala
  • MZ Privalj
  • MZ Desna Obala
  • MZ Kočerin
  • MZ Gradac
  • MZ Buhovo

Osobe koje planiraju ove aktivnosti su predsjednici temeljnih ogranaka HDZ-a BiH, u suradnji sa svim članovima i promatračima na dan izbora.

Jedna šansa da se zaštita integriteta i zakonitosti izbornog procesa leži u zajedničkoj naporu oporbe i svih sudionika u izbornom procesu. Samo zajedno mogu zaustaviti uhodanu praksu koju provodi vrh širokobriješkog HDZ-a.

Predsjednik biračkog odbora i njegov zamjenik ne smiju biti članovi političke stranke niti obavljati dužnost u organima političke stranke, udrugama ili fondacijama koje su organizacijski ili financijski povezane s političkom strankom.

U slučaju da se utvrdi manipulacija na biračkim mjestima, bilo tko od nazočnih može to prijaviti, a protiv počinitelja će se pokrenuti sudski postupak, uz mogućnost zatvorske i novčane kazne. Sretno!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.