Ponedjeljak, 14 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Ljuti Dolac dobio pravi nogometni teren!

Ove nedjelje u Ljutom Docu je održano svečano otvaranje sportskog centra ,,Zoran Kožul” izvijestio je portal Borak.tv.

Program je započeo u 13 sati utakmicom veterana NK Blata i NK Široki Brijeg. Susret je završio bez pobjednika 1:1.

Veterani obje momčadi pokazali su kako njihova strast prema nogometu nije izblijedjela, te su oduševili publiku vrhunskim potezima, tehnikom i taktičkom igrom. Posebno su se istaknuli neki od bivših igrača koji su podsjetili na slavne trenutke iz svojih karijera, a publika je svaku akciju ispratila s ovacijama.

Nakon završetka uzbudljive utakmice veterana između NK Blato i NK Široki Brijeg, održano je svečano otvaranje novog sportskog centra. Ovaj značajan događaj privukao je mnogobrojne uzvanike, kako iz Širokog Brijega, tako i iz šire regije. Među prisutnima su bili predstavnici lokalne zajednice, sportski djelatnici, te bivši i sadašnji igrači koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečani trenutak.

Dražen Mustapić, predsjednik NK Blato, prvi je održao govor na svečanom otvaranju novog sportskog centra. U svom obraćanju prisutnima, Mustapić je izrazio zahvalnost svim ključnim sudionicima u realizaciji ovog važnog projekta. Posebno se zahvalio NK Široki Brijeg, Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Gradu Širokom Brijegu, te svima koji su pomogli da se izgradnja sportskog centra uspješno privede kraju.

Naglasio je da ovo nije kraj ulaganja u sportsku infrastrukturu NK Blato, te s ponosom najavio buduće planove, uključujući izgradnju tribine i prostorija unutar sportskog centra. Mustapić je istaknuo kako će ove dodatne investicije omogućiti daljnji razvoj kluba.

Nakon Dražena Mustapića, prisutnima se obratio Anto Peko, prvi predsjednik NK Blato, koji je s ponosom prisjetio slavnih dana kluba. U svom emotivnom govoru, Peko je podsjetio na prve korake nogometa u Ljutom Docu te je s nostalgijom nabrojao sastav ekipe iz 1962. godine. Sjećajući se tih trenutaka, istaknuo je posebnu važnost prve službene utakmice kluba, kada je NK Blato ostvario pobjedu protiv Uzarića rezultatom 3:1.

Peko je naglasio koliko su ta vremena bila ključna za razvoj nogometa u Ljutom Docu, a ta prva utakmica i pobjeda ostala je urezana u sjećanje kao simbol ustrajnosti i početka sportskog naslijeđa ovog kraja. Njegov govor bio je prilika da se prisutni prisjete korijena kluba i dugog puta koji su prešli, od tih skromnih početaka do izgradnje novog sportskog centra.

Predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, u svom obraćanju na svečanosti, podsjetio je prisutne na početak radova prije godinu dana, kada je započelo prebacivanje trave u novi sportski centar. Istaknuo je važnost programa ruralnog razvoja, koji je podržan od strane Vlade, s ciljem da ljudi ostanu u manjim sredinama i da se ta mjesta razvijaju. Čović je posebno naglasio kako sportski centar otvara budućnost za mlade sportaše i cijelu zajednicu, te izrazio optimizam za daljnji napredak.

“Nastavit ćemo dalje,” rekao je Čović, dodavši da najveći uspjeh njihove vlade leži u činjenici da ima sve više stanovnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Pohvalio je demografske podatke, ističući kako ova županija bilježi više rođenih nego umrlih, što je važan pokazatelj razvoja i stabilnosti.

Zahvalio je na suradnji s NK Širokim Brijegom, kao i s bivšim gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, čija je podrška bila ključna za realizaciju ovog projekta. Čović je završio govor riječima ohrabrenja za nastavak zajedničkog rada na razvoju sporta i lokalne zajednice.

Svečano otvaranje sportskog centra obilježeno je posebnim trenutkom kada je članica obitelji pokojnog Zorana Kožula, zajedno s ministrom branitelja Mladenom Begićem, otkrila ploču s njegovim imenom.

Sportski centar je svečano blagoslovio fra Ignacije Alerić, unoseći duhovnu notu u ovaj važan događaj za zajednicu. Fra Ignacije, poznat po svom dugogodišnjem radu u crkvi, obratio se prisutnima s molitvom i riječima blagoslova, istaknuvši važnost zajedništva, solidarnosti i podrške u svim sferama života, pa tako i u sportu.

Njegov blagoslov bio je simbol duhovne podrške svim budućim sportašima i korisnicima ovog centra, uz nadu da će ovaj prostor biti mjesto uspjeha, prijateljstva i poštenog natjecanja.

Nakon svečanog dijela otvorenja sportskog centra, uslijedilo je opušteno druženje uz roštilj i piće. Gosti su imali priliku uživati u ukusnim jelima s roštilja i osvježavajućim pićima, dok su se u neformalnoj atmosferi nastavili razgovori o važnosti sporta i zajedničkih planova za budućnost.

Druženje je bilo prilika za dodatno povezivanje uzvanika, među kojima su bili predstavnici lokalne vlasti, sportski djelatnici, bivši i sadašnji igrači, te mnogobrojni članovi zajednice. Uz veselu atmosferu, smijeh i prijateljske razgovore, ovaj dio događaja dodatno je upotpunio cjelokupno slavlje povodom otvaranja novog sportskog centra.

Poslušajte novu himnu NK Blata pod nazivom “Do pobjede” u izvođenju Zdenka Damjanovića! Tekst za pjesmu je napisao Velimir Velo Raspudić.

Ova pjesma donosi energiju i strast koja prati klub, a sigurno će dodatno motivirati igrače i navijače. Himne poput ove često postaju simboli zajedništva i podrške, a “Do pobjede” će zasigurno okupiti sve ljubitelje nogometa oko kluba.

Lijepi dan otvaranja sportskog centra dodatno je uljepšala pobjeda seniora NK Blato protiv ekipe Kupresa rezultatom 2:1. U odličnoj atmosferi, domaći su nogometaši upisali važnu pobjedu, što je dodatno podiglo raspoloženje među okupljenima.

Utakmica je bila uzbudljiva i borbena, a igrači NK Blato pokazali su srčanost i kvalitetu na terenu. Ova pobjeda bila je savršen završetak dana ispunjenog slavljenjem sporta i zajedništva, te je dodatno doprinijela radosti povodom otvaranja novog sportskog centra. Navijači i posjetitelji uživali su u utakmici, a pobjeda je bila simbol snažnog početka za klub u novim uvjetima.

Više fotografija možete pronaći na Borak.tv

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.