Ponedjeljak, 21 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

VIDEO: Huliganski neredi u Mostaru između dvije frakcije “navijača” – više osoba ozlijeđeno

Sukobio se veći broj pripadnika Red Armyja i Ultrasa, odnosno “najvatrenijih” navijača Veleža i Zrinjskog, a na snimcima koji su se ubrzo pojavili može se vidjeti da je u neredima učestvovalo na desetine navijača.

Kako saznaje portal Klix.ba, navijači Zrinjskog su crtali grafit nakon čega su ih napali pripadnici Red Armyja te je nastao veliki sukob u kojem je povrijeđeno više osoba što je potvrđeno za portal Klix.ba iz MUP-a HNŽ-a.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ Ljudevit Marić je trenutno sa službama Hitne pomoći i drugim zdravstvenim ustanovama gdje se utvrđuje koliko je osoba povrijeđeno u ovom sukobu.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, četiri osobe su povrijeđene, a povrede nisu opasne po život dok je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Trenutno je stanje pod kontrolom i vrši se očevid na mjestu događaja, a policija je u 20:25 dobila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u većoj mjeri.

“O svemu ćemo detaljnije znati nakon provođenja svih istražnih mjera i radnji koje se provode. Sad krim tehničari, operativci inspektori su na terenu, rasvjetljvamo događaj da vidimo što je bilo i koji je motiv”, rekao je Marić.

Zasad nitko nije priveden, a brojne policijske patrole su na terenu gdje tragaju za akterima ovog nemilog događaja koji je uznemirio građane.

Prvi koji će biti uhićeni su oni koji su u bolnicama nakon čega će se gledati nadzorne kamere s tog lokaliteta, a prema neslužbenim informacijama u neredima je sudjelovalo između 200 i 250 osoba.

Klix.ba

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.