A što je sa Kočerinom?

PRO Oglas

Zbog nebrige prvenstveno mjesnih, zatim gradskih i županijskih vlasti MZ Kočerin godinama stagnira u razvoju. Ovo prekrasno periferno mjesto postalo je žrtva aktualne političke vlasti, ali i pojedinaca unutar iste koji su opće interese zamijenili osobnim. Ulaskom na internet stranice Kočerina vidjet ćete planove rukovodstva ove mjesne zajednice za naredni period, koji planovi su, usput rečeno i planovi ranijih rukovodstava. U biti politička rukovodstva se s vremena na vrijeme kozmetički mijenjaju dok planovi godinama ostaju isti.

Ništa od planiranog nije učinjeno!

Tako se godinama planira dovršetak vodovodne mreže koja bi po dužini gradnje mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda, planira se uređenje središta Kočerina, izgradnja spomen obilježja poginulim braniteljima, izgradnja sportske dvorane, sanacija lokalnih putova, izgradnja sportskog centra „Kraljica“, izgradnja poznatog podvožnjaka odnosno pristupnog puta OŠ Kočerin ispod magistralnog puta M6.1. Zaključak je da ništa od planiranog nije učinjeno. Kad tomu dodamo podatak kako su bila osigurana financijska sredstva za izgradnju treće trake Kočerin-Vranić u dužini od 4,8 km, a izgrađena tek 1,2 km onda se moramo zapitati dokle će narod više moći trpjeti posljedice neodgovorne gradske vlasti. Ovdje treba još nadodati kako plan izgradnje poslovno-gospodarske zone „Kraljica“ pompozno najavljene u Strategiji razvitka Širokog Brijega godinama leži u ladicama Gradske uprave.

Dok Kočerin stagnira ostale mjesne zajednice se razvijaju?!

Dok mještani Kočerina, pa možemo slobodno reći i mještani ostalih mjesta u sastavu Župe Kočerin, trpe i čekaju bolje dane druge mjesne zajednice se razvijaju. Često sam za govornicom Gradskog vijeća Širokog Brijega tražila investicije za Kočerin, te sam upozoravala na brojne nepravilnosti kako u radu mjesne zajednice tako i Udruge za pokretanje izgradnje vodovoda Kočerin, ali vladajuću većinu, jednostavno ne zanimaju projekti revitalizacija Kočerina i drugih mjesnih zajednica u sklopu župe Kočerin, niti ih zanima ispravljanje spomenutih nezakonitosti. Iako ih revitalizacija ne zanima ipak im je u interesu da Kočerin drže pod nadzorom. Sjetimo se samo izbora za Vijeće mjesne zajednice Kočerin 2019. godine kada je policija praktički otela glasačku kutiju kako članovi Neovisne liste za Kočerin slučajno ne bi sudjelovali u upravljanju Kočerinom.

Svojim glasovima 02. listopada pošaljite poruku vladajućima

Pozivam sve mještane MZ Kočerin i ostalih mjesnih zajednica u sastavu župe Kočerin da se 02. listopada odupru samovolji i neradu vladajućih i da im svojim glasovima pošalju poruku kako župa Kočerin koja je nedavno proslavila svoju 150-tu obljetnicu više neće trpjeti zanemarivanje te će tražiti ispravljanje dugogodišnje nepravde.

Nositeljica liste HDZ 1990 za Skupštinu ŽZH
Antonija Banožić

(Predizbori sponzorirani članak)

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO