Advent u Ljubuškom u znaku druženja i solidarnosti na koju nas Božić i poziva

PRO Oglas

U vremenu priprave za svetkovinu Kristova rođenja na poseban način razmišljamo o vrijednosti ljudskoga života, pomažemo potrebitima, odlazimo na mise zornice, palimo svijeće na adventskim vijencima, ukrašavamo domove, ulice, trgove… Ovaj najradosniji kršćanski blagdan spaja nas na poseban način, unoseći toplinu i zajedništvo među ljude, što se posebno očituje u Ljubuškom.


Kao manifestacija koja nudi raznovrstan kulturno-zabavni program, „Advent u Ljubuškom“ okuplja brojne građane, ali i one iz susjednih mjesta. U ponudi je besplatno klizalište, glazba uživo, raznolika slatka i slana jela…

Dobra posjećenost

Atmosfera je vesela i dostojanstvena, a organizacijom je zadovoljan i Mladen Bebek, direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog, koja je uz Grad Ljubuški, JP Parkovi Ljubuški i KŠC Ljubuški organizator Adventa.


„Svjedočimo jako dobroj posjećenosti raznim događajima u sklopu same manifestacije, a posebno klizalištu. Posjetitelji su zadovoljni gastronomskom ponudom iz adventskih kućica, koju vikendom prati i glazba uživo u izvedbi mladih ljubuških glazbenika. Velike gužve osobito su zabilježene tijekom proteklog vikenda kada je u kućicama čak i ponestalo hrane“, kazao nam je Bebek te je najavio i događaje koji nam predstoje.

Humanitarne akcije

„U subotu će župljani župe Humac upaliti četvrtu adventsku svijeću, a nakon molitve i pjesme Ljubušake će zabaviti bend Sofisti. U nedjelju će nastupiti Boris Maričević, a u tjednu koji dolazi, korisnici Edukacijsko-rehabilitacijskog centra prezentirat će svoje rukotvorine. Kušat ćemo i tradicionalni adventski ručak, svjedočiti izložbi likovnih radova i likovnoj radionici za djecu. Četvrtak će biti rezerviran za lovce, a u petak će se održati atletska utrka. Posebno želim pohvaliti djelatnike JP Parkovi koji neumorno već tjednima ukrašavaju ulice našeg grada“, istaknuo je Bebek.

Događanja u Ljubuškom ne manjka, a ako ovome dodamo i brojne humanitarne akcije koje se provode, možemo reći kako u ovome gradu zbilja vlada pravo božićno ozračje. Nadasve empatija i solidarnost na koju nas Božić i poziva.

Antonela Marinović Musa / Dnevni.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO