Afera u Kreševu bliži se vrhuncu, iz RTV Herceg Bosne oglušili se o reportaži na poziv mještana!

PRO Oglas

Početkom 4. mjeseca ove godine istraživački portal Žurnal.info otkrio je do sada neviđenu aferu u Općini Kreševo više o detaljima afere na ponuđenom linku;

naime lokalni put koji je izgrađen i rekonstruiran sredstvima Vlade FBiH u iznosu od 1.200 000 KM, vjerovali ili ne završio je kao kolateral firme Barit dd Kreševo za kredit kod NLB banke dd Sarajevo, a koja se počela upisivati na parcele kojima prolazi put, odnosno na sam put.

Moramo li napomenuti da je predsjednik HDZ -a BiH Dragan Čović u kumstvu sa obitelji Stanić iz Kreševa. Mještani Kreševa su više puta pisali otvorena pisma Draganu Čoviću, jedno od otvorenih pisama pročitajte na ponuđenom linku,

no Dragan Čović se nikada nije oglasio i ispričao u ime kreševskog HDZ-a BiH koji vlada Kreševom već 20 godina, a koji je i tvorac ovog kriminala i ove neviđene sramote, a nikada se nije oglasio ni sam kreševski HDZ BiH, i ni načelnik Renato Pejak falsifikator općinskih odluka, isto otkrio Žurnal.info.

Renato Pejak je mogao spriječiti 2021. godine da se NLB banka dd Sarajvo uknjiži na izvlaštene parcele, a temeljem javnog interesa broj 01-02-359/12, koje je izglasao Općinsko vijeće Kreševo, no ono umjesto da sudjeluje u pravnom prometu i predstavlja zakon oglašen u službenim novinama Općine Kreševo, kupi prašinu u ladici Pejaka, jer se nitko pa ni on u Kreševu ne smije usprotiviti interesima kuma Dragana Čovića, pa čak iako je par puta pozivana RTV Herceg Bosna da snimi prilog o istome, nikada se nije odazvala, iako je kreševljaci izdašno financiraju, svake godine novcima iz svog vlastitog budžeta. Sve za rubriku vjerovali ili ne.

Na brojna pitanja ovog portala i ostalih medija nikada o ovoj temi HDZ BiH nije dao komentar, niti se samoinicijativno oglasio.

Načelnik Renato Pejak najmanje što je mogao učiniti je da da ostavku. On je otišao i korak dalje pa falsificira odluke Općinskog vijeća, a sve to Dragan Čović odobrava.

Svakodnevno se u kreševskoj javnosti može čuti kako sve planiraju prepisati tadašnjem načelniku Općine Kreševo Mati Barišiću i Zlatici Kuliš, tadašnjoj voditeljici Službe za katastar Općine Kreševo, inače falsifikatorki vlastite diplome, a isto je otkrila revizija diploma prije par godina u SBK.

Renato Pejak se Zlatici Kuliš zasigurno dobro razumije, jer i on sam voli da falsificira, a kako doznaje ovaj portal uskoro će afera “Pravobranitelj” dobiti nastavak, a ovaj prvi dio je nadasve smiješan za sljedeći nastavak, koji će ne sumnjamo postati top tema svih domaćih i regionalnih medija.

Bitno je još dodati da je pri kraju istraga Tužiteljstva BiH za aferu put.

Podlupom.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk