Amerikanci su se prvi put susreli s kružnim tokom, nastao je pravi kaos

PRO Oglas

Ako vas već obuzima tjeskoba pri pomisli na ulazak u kružni tok, dovoljna je snimka Amerikanaca koji ga pokušavaju koristiti po prvi put da poželite potpuno odustati od vožnje.

Valja istaknuti kako i Amerikanci imaju kružne tokove, ali su puno rjeđa pojava nego u Europi. Međutim, ovaj video ih čini kao najkompliciraniju stvar na svijetu.

Nije to lako

Da budemo pošteni, kružni tokovi mogu biti stresni, pogotovo ako imate puno traka. Ali rijetko smo vidjeli ovoliko pogrešaka na jednom malom dijelu ceste. Kružni tok postavile su vlasti na raskrižju u okrugu Rowan, Kentucky, koje vjerojatno nisu mislile da će završiti tako loše.

U videu, koji je snimio Walker Construction, automobili se mogu vidjeti kako izlaze na pogrešne izlaze ili čak ponekad idu potpuno krivim smjerom oko kružnog toka. S obzirom na kaos koji je kružni tok izazvao, logično je da ovdašnji vozači nisu bili zadovoljni jer smatraju da je staro četverostrano raskrižje savršeno obavljalo svoj posao.

Baš su se zbunili

Da budemo pošteni, vjerojatno su bili u pravu – pogotovo ako su ovako planirali koristiti novo križanje.

Prema KYTC-u, kružni tok je postavljen jer je dokazano da je sigurniji od drugih vrsta križanja, posebno u područjima koja su prometna i kroz koja svakodnevno prolazi puno vozila. Službenik za prijevoz rekao je lokalnim vijestima: “Tražimo način da smanjimo ozbiljnost sudara, koji su se ovdje često događali”.

Prema podacima Insurance Institute for Highway Safety, kružna raskrižja smanjuju nesreće za 38 posto i nesreće sa smrtnim ishodom ili onesposobljavanjem za 90 posto, značajno uklanjajući mogućnost izravnog sudara. Također su ekološki prihvatljiviji jer se automobili ne moraju toliko zaustavljati ili pokretati kada ih koriste.

Klik.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO