Amir Gross Kabiri pobjegao u Izrael – ili nije!!! Od kuda sad Adam Danon???

PRO Oglas

Svaki naš članak i objava o Amir Gross Kabiriju je izravan poziv za Vladu F BiH, Dragana Čovića, Tužiteljstvo BiH, SIPA-u, FUP, MUP, OSA, da djeluju, reagiraju protiv nezakonitih djela, financijske I gospodarske kriminalne afere, protiv rušenja ustava BiH, protiv zaustavljanja stranog državljanina da podriva suživot višenacionalnih zajednica i naroda u Mostaru, Hercegovini, F BiH, te ćemo prestati pisati, tek onda kada „ONAJ“ o kome pišemo i o kome iznosimo dokaze, bude istjeran iz Aluminija d.d., iz Države ili najblaže – procesuiran pred domaćim sudovima.

Svi ovi gore pobrojani imaju sve dokaze, čak i one veće nego što ih mi imamo , da se Kabiri odmah procesuira, međutim za sada je šutnja zavjet, a to je dokaz da je Kabiri postao punopravni član „Duboke Države“.

Da sve nije med i mlijeko i da Kabiriju brzo dolazi kraj, i Kabiri sam ne krije, te i sam dokazuje da su mu dani odbrojani u kriminalnoj aferi koju provodi u Mostaru, našem Aluminiju.

Po tko zna koji put, Kabiri ponovo na svom Instagramu objavljuje video ukrcavanja teških bombi na izraelske avione koji polijeću prema GAZI, da taj smrtonosni teret izbace, a znamo da svaka ta bomba sravnjava sa zemljom cijele stambene blokove i izaziva nezapamćen broj žrtava. Gosp Kabiri ponosno ne odustaje od svojih objava potičući nastavak rata, a ni jednom rečenicom ne poziva na zaustavljanje krvoprolića i rata. Poruku mira Kabiri ne zna izgovoriti.

Dana 08.11.2023. g Gross Kabiri je na svom Facebook profilu objavio da se nalazi u Izraelu, tj točno na lokaciji Kibutza Beeri, tj mjestu gdje je teroristička skupina Hamas 07.10.2023. izvršila upad i neviđena ubojstva nevinih izraelskih civila. (Slika kao dokaz koju je Kabiri objavio da se nalazi u Izraelu).

Inače Kibutz Beeri se nalazi vrlo blizu pojasa Gaze tj udaljen je samo 4 km od pojasa Gaze. Da li se Kabiri sprema da sudjeluje u borbama, il ????, ali veliki Ili? Koliku je podršku Kabiri davao posljednjih mjesec dana izraelskoj vojsci, pogotovo avijaciji, da se „bez milosti“ sravni Gaza, ne bi nas ni čudilo da je otišao priključiti se IDFu , ali da je riječ o muškarcu, muškarčini.

Međutim Kabiri do sada nije dokazao ni „M“ od muškarčine. Ali znajući o kome je riječ, znajući za dosadašnje Kabirijeve manipulacije, obmane, prevare, medijske spinove, sve čineći da zametne tragove, ne bi se čudili da i ova objava ide u tom smjeru- da Kabiri zametne tragove.

Ako ćemo uzeti u o obzir da je Kabiri objavio istinu, onda je Kabiri pobjegao te ponovo iznenadio naše institucije SIPA; TUŽITELJSTVO, OSA, MUP, FUP, jer im je pobjegao, te ništa od privođenja.

Možda u narednim danima budemo čitali: Dat nalog za privođenje Kabirija, ali nije pronađen na adresi….. (Kao da gledamo Konak kod Hilmije)

Drugi scenario je izgledniji!!!

Otvorenu sumnju na sve ovo gore izneseno bacamo, jer imamo i informacije da je Gross Kabiri otputovao u Varšavu na utakmicu Legia Varsaw- HŠK ZRINJSKI

Ako se ispostavi da je gosp Veliki Gross Kabiri otišao na utakmicu, a lažno objavio na FB statusu da je u Izraelu – onda još jedan dokaz koji ide u prilog o svemu onome što smo pisali o Kabiriju.

DA JE GOSP KABIRI POBJEGAO IZ BIH I VRATIO SE U IZRAEL, ILI PLANIRA POBJEĆI, I NESTATI DA IZBJEGNE PROCESUIRANJA GOVORI I ČINJENICA DA JE NEDAVNO/20.10.2023/, OVLAŠTENJA ZA CJELOKUPNO POSLOVANJE ALUMINIJ INDUSTRIES DOO PREBACIO NA DRUGU OSOBU TJ NA ADAMA DANONA.

Kabiri je napravio back-up varijantu za bijeg i nestanak, te je svog kolegu, izraelskog državljanina postavio za Prokuristu, sa cjelokupnim ovlaštenjima za vođenje firme.

Amirov djed po majci Tamar-i se zvao Mansud Tamir Abraham (odatle skraćenica MTA). MTA zavještao je umjetničku kolekciju Tamari, Amirovoj majci, i njenom bratu/ Amirovom ujki Yitzhaku /Isaac/. Njih dvoje nisu bili ljudi iz umjetnosti i odlučili su pustiti Amira da upravlja umjetničkom kolekcijom. I Amir je bio početnik, ali se brzo nametnuo u svijetu umjetnosti u Regiji Rusije i Izraela. Tu Amir na krilima “miliona” poleti, svijet postade njegov. Ali ubrzo dokaza da sve čega se dohvatio – odvede u propast.

Svo Amirovo poslovno iskustvo do nasljeđivanja slika svodilo se, prema pisanju novinara Eyal-a Levy na trgovinu naftom, šećerom, pšenicom putujući i boraveći u ex. Sovjetskim državama, te su prve Amirove investicije kao svjetskog tj trgovca po ex Sovjetskim državama propale. Ta svoja putovanja i gradovi u kojima se zadržavao, sada nazva “svojim “MTA” podružnicama.

Koristeći upravljanje “kolekcijom” i putujući okolo kao “čergar s “mrtvim kapitalom” stiže on nama u Mostar s cijelih 5.000 KM, u grad u kojem se danas strašno “boji” jer mu neko nešto “prijeti”.

Ipak mama Tamar i ujko Isaac postaviše Amiru “KONTROLORA” , vjerojatno poučeni ranijim ne/uspješnim Amirovim poslovanjima, Adama Danona / direktor Fondacije muzeja Ermitaž u Izraelu i direktor M.T.A Fondacije Izrael/,” ipak su to vrijedne umjetnine, možda ih Amir opet pod “hipoteku” stavi kao što je slučaj s Hapoel-om bio , nikad se ne zna , al ne lezi vraže, kontrolor Adam uđe i u Aluminij Industriju d.o.o Mostar .

Prvo Amir kojeg krase propali businessi u Izraelu, pa sudski progoni, zamrzavanje imovine, itd.. ubrzo se nametnu da je osnivač Aluminija, vrhunski stručnjak u aluminijskoj industriji, obmanama uvjerio mnoge izvan granica da je vlasnik tvornice, najavljivao desetine mega projekata u Mostaru i Regiji, pa stigosmo danas do epiloga da Amir prenese i prepusti svo poslovanje da vodi Adam Danon, ponovo stručnjak iz galerijske i muzejske branše – preuze tvornicu proizvodnje i prerade aluminija- jer se Amir morao sakriti- ili se planira sakriti.

Postaviše Amiru mama i ujko Adama i u Mostaru. Možda ipak griješimo, ako pogledamo s druge strane pa se prisjetimo da je taj isti Adam 2015-2016 bio OPERATIVNI MENADŽER NOGOMETNOG KLUBA HAPOEL TEL AVIV I NADGLEDAO JE BRENDIRANJE I INTERNACIONALNI ODJEL KLUBA.- BRENDIRAO HAPOEL U PROPAST.

SAMO SADA PORUKA ZA ČOVIĆA, NIKŠIĆA I SVE OSTALE POGOTOVO EX NOVALIĆA KOJEM JE KABIRI PAR EXELANCE PODUZETNIK, POZIVATE SE SVI DA POSJETITE ALUMINIJ INDUSTRIES DOO I UPOZNATESE SA NOVIM MUZEJSKIM I GALERIJSKIM EXPERTOM KOJI ĆE POVESTI ALUMINIJ DD U NESLUĆENE NOVE DUBINE GUBITAKA, ALI NA SREĆU SVIH NAS POVEST ĆE I ALUMINIJ INDUSTRIES DOO U MALO MANJE NESLUĆENE DUBINE GUBITAKA. IPAK SU TO STRUČNJACI GALERISTI, MUZEJSKI KUSTOSI, MORA SE PRIZNATI, A ONI ĆE VAM TVRDITI DA RAZLIKE IZMEĐU VOĐENJA GALERIJE, MUZEJA I PROIZVODNJE ALUMINIJA PRAKTIČKI DA I NEMA. A VI ĆETE SVE TO VJEROVATI JER STE SVI SKUPA SA KABIRIJEM ČLANOVI ISTOG KARTELA „Duboka država“.

U vremenu Bogom Vam datom da upravljate i vladate, da odlučujete o sudbini države i građana, sami znate da ste na pogrešnoj strani povijesti. Da bi umanjili štetu koja je već sada ogromna, ODMAH raskinite sve ugovore o najmu sa ovim dokazanim prevarantom, koji je dokazano i sistemska prijetnja za Državu, ne glumite bahatost jer radite štetu Državi i građanima, i primijenite zakone na sva dokazana djela koja imaju elemente kaznene odgovornosti.

I Kabiri će vam biti zahvalan, jer vidite da se i on pati a ne može sam odustati (pomozite mu da izađe iz Aluminija) – zar da još jedan Galerist stupa na scenu da upravlja našom imovinom i da je uništava.

Amir u svome strahu pobrkao prostor i vrijeme pa nije shvatio da i pored svih zastava i barikada zemlja kojom kroči je Hercegovačka- bila, jeste i biće.

Amirov strah ovih dana je, mora se priznati, “razumljiv i opravdan” jer se Amir više bavi poticanjem i promocijom rata u Izraelu, već aluminijskom proizvodnjom. Tako dobivamo informacije da je proizvodnja bila jedan duži period ugašena, pa se malo upali cca na 10% kapaciteta, a svaki dan se radnici otpuštaju ili odlaze. Kamioni ne ulaze u Aluminij da gone gotove proizvode. Radnici su nervozni jer i sami vide da je došao kraj. Ali Amir se ne da, ne odustaje, iako je morao otići ili u Izrael ili već gdje drugo on smatra da je on osnovao Aluminij 1975 g i da je tvornica njegova. (bolesnik).

Da li će se Amir vratiti iz Poljske ili iz Izraela u Mostar – uskoro ćemo saznati.

Obzirom da dobivamo info, da Kabiri nikome ništa ne plaća, gomila dugove sve se svodi na to da Kabiri ili je spakirao ili pakira kofere da zametne tragove, a za propast njegove firme i Aluminija napravio je plan da se proglasi krivac. Krivac neće biti ON, već , Adam Danon ili Gaza, saznat ćemo.

Sve u svemu – Sretno “Plemići” u Varšavi

NA KRILIMA MANSURA TAMIRA ABRAHAMA VELIKI AMIR NAUČIO ZAMETATI TRAGOVE (možda negdje drugo, ali u Hercegovini- NE)

M.T. ABRAHAM GROUP S.A. Izrael u Izraelu–nepoznate djelatnosti -Amir Gross Kabiri, Tamar Kabiri /mama Amirova/, Isaac M Tamir /ujak/ Amirov/

M.T. ABRAHAM FONDACIJA -neprofitna- umjetnost – Amir Gross Kabiri, Tamar Kabiri /mama Amirova/, Isaac M Tamir /ujak/dajdža Amirov/, Adam Danon i dr.

HERMITAGE MUSEUM FOUNDATION ISRAEL, -neprofitna- umjetnost – Amir Gross Kabiri, Isaac M Tamir /ujak/ Amirov/, Eldar Kabiri /brat Amirov/ , Adam Danon i dr

MT ABRAHAM GROUP S.A. , Panama City , Panama -off shore- Amir Gross Kabiri, Tamar Kabiri /mama Amirova/, Isaac M Tamir /ujak Amirov/

I na istoj adresi u Mostaru , Baćevići bb

M.T. ABRAHAM GROUP d.o.o. Mostar

Aluminij Industries/ Aluminij Industrija d.o.o. Mostar PROKURIST ADAM DANON

Le Club Social/ Društveni klub d.o.o Mostar

ADAM DANON – PROKURIST ALUMINIJUM INDUSTRIJE d.o.o MOSTAR kojeg je direktor Amir Gross Kabiri osnivač /vlasnik/ MT ABRAHAM GROUP S.A. , Panama City

https://mtabraham.com/subsidiaries/
https://mtabraham.org/head-office/
https://hermitagefoundation.com/category/news/page/9/
https://mtabraham.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/M.T._Abraham_Group

…..Amir Kabiri (36) je u Hapoel Tel Avivu za godinu i po spalio više od 55 milijuna NIS. (13,5 MIL eur) U tjednu kada se razišao sa grupom koja se srušila, on u svom prvom opsežnom intervjuu priča o danu kada je sa 24 godine postao milijuner, kada je od svog dede naslijedio kolekciju slika vrijednu stotine milijuna dolara, priznaje greške menadžmenta koje je napravio I U SUZAMA OPISUJE TRENUTAK kada je shvatio dubinu rupe tj dugova u koje je upao. “Odluka da odem bila je najteža u mom životu”, kaže on, “ali znao sam da radim pravu stvar. (Izjava Kabirija nakon što je upropastio Hapoel klub).

Sudski procesi bili su mu u ozbiljnoj fazi kada je prebjegao u Mostar.

Hvala POLITICI I VLADI kao vrsnim poznavaocima aluminijske industrije što su doveli još većeg poznavaoca ove industrije i investitora koji došao da nas spasi i izbavi……

https://www-yediot-co-il.translate.goog/articles/0,7340,L-4892808,00.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=bs&_x_tr_hl=bs

Istraživački tim portala OTPOR.Media

Portal OTPOR.Media redovno je upravo ovo sve napisano javnosti prezentirao i upozoravao kroz naše brojne istraživačke radove gdje smo razotkrivali sav kriminal koji se “uvukao straga” u Aluminij Mostar! Sve članke možete pronaći na link stranici:

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO