Auto industrija radi značajna ulaganja u digitalnu transformaciju i električna vozila

PRO Oglas

Prema nedavnom istraživanju Salesforcea, automobilska industrija je usred povijesne digitalne transformacije te zaokreta prema električnim vozilima.

Za izvješće “Trends in Automotive”, Salesforce Industries Insights anketirao je 500 zaposlenika automobilskih i financijskih kompanija te trgovaca diljem svijeta kako bi saznali više o digitalnim imperativima koji transformiraju korisničko iskustvo. Pritom su zamijećena tri trenda:

Potrošači ne dobivaju što žele

Željni su pojednostavljenog iskustva digitalne kupnje, ali kompanije se bore to im omogućiti. Naime, njih manje od 20 posto vjeruje da su njihovi digitalni prodajni “izlozi” privlačni i prilagođeni mobilnim uređajima, a isti broj prijavljuje probleme s točnošću zaliha online.

Kompanije vjeruju da podaci o klijentima grade bolje korisničko iskustvo

Dakle, daju prioritet prikupljanju podataka o klijentima, ali imaju problema s njihovom dobrom upotrebom. Njih 93 posto složilo se da bi podaci prve strane značajno poboljšali korisničko iskustvo.

Povezana vozila sinkronizirana s uređajima ili uslugama putem interneta važan su novi izvor podataka prve strane. Izvješće je pokazalo da 50 posto anketiranih smatra da trenutno ulažu velika sredstva u aktiviranje podataka prve strane iz povezanih vozila kako bi poboljšali korisničko iskustvo.

S padom profita, traže se nove mogućnosti zarade

Kompanije ulažu velike iznose u istraživanje i razvoj električnih vozila i nadoknađuju niže marže novim prihodima od pretplata i partnerstava. Čak 85 posto kompanija složilo se da će troškovi istraživanja i razvoja prelaska na električna vozila predstavljati znatan rizik za profit industrije u sljedećih pet godina.

“Globalnim rastom u smislu prihvaćanja električnih vozila, kompanije su pod pritiskom riješiti probleme vezane uz cjenovnu dostupnost vozila, dostupnost i kompatibilnost stanica za punjenje te štetni utjecaj na okoliš uzrokovan rudarstvom minerala baterija. Dok se kompanije u industriji prilagođavaju novim poticajima obećanima kroz Zakonom o smanjenju inflacije, neka poduzeća izvan sektora već pokušaju iskoristiti novu priliku za rast”, zaključuju u Salesforceu.

Ictbusiness.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO